• home
 • video
 • pas verschenen

  "Ik droom van Oude Kwaremont en Paterberg exclusief voor de Ronde"

  Komen de Kluisberg en Côte de Trieu in het parcours van Dwars Door Vlaanderen?

  Als baas van Flanders Classics heeft Wouter Vandenhaute het Vlaamse voorjaar al grondig hertekend. Maar hij is daar nog niet klaar mee. Zo krijgt Dwars Door Vlaanderen een meer eigen identiteit. "We bekijken of we de achterkant van de Nieuwe Kwaremont in ere kunnen herstellen", vertelde hij aan Sporza Tour op Radio 1.

  Flanders Classics organiseert de Omloop Het Nieuwsblad, Dwars Door Vlaanderen, Gent-Wevelgem, de Ronde van Vlaanderen, de Ronde van Vlaanderen, de Scheldeprijs en de Brabantse Pijl.

  Vorige maand raakten nog twee aanpassingen bekend: Dwars door Vlaanderen verhuisde naar de woensdag voor de Ronde in de plaats van de Driedaagse De Panne én de oude finale van de Ronde (met de Muur en de Bosberg) wordt de nieuwe finale van de Omloop.

  Vandenhaute ziet echter nog ruimte voor verbeteringen: "Ten eerste: van Dwars Door Vlaanderen op woensdag tot de Ronde op zondag willen we vijf dagen het grootste wielerfeest van de wereld proberen te maken."

  "Het wielerpeloton is daar, de beleving is daar. De mensen begrijpen dat het meer is dan de wedstrijd op die dag. We gaan donderdag, vrijdag en zaterdag allerlei dingen doen."

  "Bekijken opname Kluisberg en Côte de Trieu in Dwars Door Vlaanderen"

  Ten tweede wil Vandenhaute zijn wedstrijden nog meer een eigen identiteit geven. "We zijn aan het werken aan een ander concept voor Dwars Door Vlaanderen. De finale naar Waregem zit goed. Maar mijn droom is dat de Oude Kwaremont en de Paterberg enkel in de Ronde  worden gereden."

  Die twee hellingen zaten in 2017 nog in het parcours van DDV. De wielerliefhebber licht toe hoe hij dat mogelijk wil wijzigen: "Een deel van het oude parcours van de Ronde van Vlaanderen is nu vergeten geraakt. De Kluisberg en de Côte de Trieu hebben we de laatste jaren links of rechts laten liggen. Die achterkant van de Nieuwe Kwaremont willen we in ere herstellen. Die oefening zijn we nu aan het maken."