• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Lukaku legt kalm zijn eerste in United-shirt binnen

  Lukaku legde de 1-2 binnen tegen Real Salt Lake.

  0 / 0
  Romelu Lukaku heeft een eerste keer het net doen trillen voor zijn nieuwe club Manchester United. De Rode Duivel maakte vlak voor de rust het winnende doelpunt in een oefenwedstrijd tegen Real Salt Lake. Het werd 1-2 voor de Europa League-winnaar.

  Lukaku debuteerde afgelopen weekend in de met 2-5-gewonnen oefenpot tegen Los Angeles Galaxy. De 24-jarige aanvaller, die voor 85 miljoen euro Everton verliet voor de ploeg van José Mourinho, kon nog niet scoren, maar speelde zich wel meteen in de kijker in zijn eerste wedstrijd voor United.

  Tegen Real Salt Lake begon Lukaku voor het eerst in de basiself. Iets voor de rust schoof hij de 1-2 in doel op aangeven van Henrikh Mkhitaryan. De Armeniër was even daarvoor zelf verantwoordelijk voor de 1-1, na voorbereidend werk van Jesse Lingard. Real Salt Lake opende halverwege de eerste helft de score via Luis Silva. 

  Marouane Fellaini en Andreas Pereira kwamen in de tweede helft invallen, maar doelpunten vielen niet meer. Donderdag speelt United in Houston tegen stadsgenoot Manchester City. Daarna volgen nog oefenwedstrijden tegen Real Madrid en Barcelona.

  Het doelpunt van Lukaku:

  Samenvatting van de wedstrijd: