• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Boze Degenkolb grijpt Matthews bij de nek na de finish

  0 / 0
  Het potje van John Degenkolb kookte na de finish in Romans-sur-Isère vandaag stevig over. Hij greep ritwinnaar Michael Matthews bij de nek toen hij verhaal ging halen over de eindspurt. "Zo'n gedrag verwacht ik niet van een sportman", reageert Matthews.

  Klacht van Degenkolb wordt afgewezen

  Michael Matthews toonde zich vandaag de sterkste in Romans-sur-Isère. Hij ging Boasson Hagen en Degenkolb vooraf en sprintte naar zijn 2e ritoverwinning in deze Tour. Net na de finish maakte Degenkolb veel misbaar naar de Australische ritwinnaar, met bijhorende Duitse vloeken.

  Even later gaat Degenkolb dan maar zelf verhaal halen bij Matthews, waarbij hij de renner van Sunweb duidelijk bij de nek grijpt. De Duitser voelde zich benadeeld en diende nadien ook een officiële klacht in bij de wedstrijdjury. Die klacht werd evenwel afgewezen.

  Matthews: "Zo'n gedrag past niet bij een sportman"

  Matthews was zich na de race van geen kwaad bewust. "Volgens mij reed ik een correcte sprint. Ik schudde Van Avermaet af en sprintte gewoon rechtdoor. Als ik iets fout deed zou de jury wel ingegrepen hebben, maar dat hebben ze niet gedaan. Dat Degenkolb luid naar me vloekte? Daar heb ik niks van gehoord", aldus de Australiër.

  In een ander interview is Matthews scherper voor zijn Duitse sprintcollega. "Na de finish kwam Degenkolb bij mij en hij greep me even bij de nek. Ik weet niet of de officials dat gezien hebben, maar in ieder geval gedraagt Degenkolb zich niet echt als een sportman op die manier."

  Degenkolb: "Doen we hier dan niet aan eerlijke sport?"

  John Degenkolb tekende protest aan bij de jury, maar kreeg daar geen gehoor. Toch is de Duitser niet akkoord met hoe de eindsprint vandaag verliep. "Matthews week van zijn lijn af en gooide de deur resoluut dicht. Doen we hier in de Tour dan niet aan eerlijke sport?", brieste Degenkolb na de rit.

  Hij verwees ook nog eens naar de tumultueuze 4e etappe waar hij in volle sprint over Cavendish viel en met de schrik vrij kwam. "Ik ben al eens in volle finale tegen de vlakte gegaan en dat wil ik niet nog eens meemaken."

  Van Avermaet: "Degenkolb is ook niet mijn beste vriend"

  Greg Van Avermaet, 4e vandaag, beleefde alles van op de eerste rij. Hij wuifde de claims van Degenkolb weg, en spaarde de Duitser niet.

  "Degenkolb is sowieso al niet mijn beste vriend, want ik heb in het verleden al problemen met hem gehad. Volgens mij liet Matthews zeker genoeg plaats om te passeren. Als Degenkolb echt sterker was zou hij Matthews wel voorbij gegaan zijn", voegt Van Avermaet toe.

  Bekijk hier nog eens de sprint: