• home
 • video
 • pas verschenen

  Timmers blijft ook na WK nog zwemmen: "Ik doe er zeker nog een jaar bij"

  Pieter Timmers won zilver op de Spelen in Rio.

  Pieter Timmers (29) denkt nog niet aan zijn pensioen als zwemmer. Hij zal ook in 2018 nog in het zwembad te zien zijn. "Ik ben nog altijd even gemotiveerd", zei de zilveren medaille van Rio 2016 voor zijn vertrek naar het WK zwemmen.

  "Kans dat ik een medaille pak, is heel klein"

  Pieter Timmers is, samen met Kimberly Buys en Louis Croenen, een van de drie Belgen die deelnemen aan het WK in Boedapest. Hij komt aan de start op de 50m, 100m en de 200m vrije slag. "Ondanks de geboorte van mijn dochter heb ik een goeie voorbereiding achter de rug", vertelt hij.

  "Mijn nachtrust werd natuurlijk zwaar verstoord en ik heb enkele oefensessies niet afgewerkt, maar ik voel me goed. Ik heb scherpe tijden neergezet, sommige zelfs beter dan vorig jaar."

  "Ik heb geen precieze doelen op dit WK. Op de 200 stop ik sowieso na de reeksen. Op de 100 meter zal ik er alles aan doen, maar de kans dat ik met een medaille naar België terugkeer, is heel klein."

  "Ik ben nog altijd even gemotiveerd"

  Medaille of niet, ook na het WK zal Pieter Timmers blijven zwemmen. "Ik ga zeker nog een jaar door. Ik bekijk het nu seizoen per seizoen. Na Rio is er voor mij niet echt iets veranderd. Ik ben natuurlijk getrouwd en heb een dochtertje, maar sportief ben ik nog even gemotiveerd."

  Traint hij nog altijd met evenveel plezier? "Niet altijd uiteraard. Maar we hebben een jong team en de groepssfeer is goed, dat helpt."

  Timmers denkt dus nog niet aan stoppen, maar heeft wel geen angst voor zijn zwempensioen. "Alle atleten stellen zich wel eens de vraag wat ze na hun carrière zullen doen. Niemand weet hoe de toekomst er precies uitziet, maar ik ben niet bang om een einde aan mijn loopbaan te maken."