• home
 • video
 • pas verschenen

  Prijzengeld op US Open stijgt naar recordhoogte

  Wawrinka won de trofee in 2016.

  Voor het eerst in de geschiedenis van het toernooi zal er op de US Open meer dan 50 miljoen dollar aan prijzengeld uitgedeeld worden. Er viel nog nooit zoveel geld te verdienen op een tennistoernooi. De winnaars bij de mannen en de vrouwen krijgen een cheque van 3,7 miljoen.

  Afgelopen weekend verdienden Roger Federer en Garbine Muguruza als winnaars van Wimbledon beiden 2,6 miljoen euro. Het totale prijzengeld in Londen bedroeg 37 miljoen euro. Op de US Open, het laatste grandslamtoernooi van het jaar, zal er wat meer te verdienen zijn.

  Voor het eerst overstijgt het prijzengeld de jaap van de 50 miljoen dollar. Er zal om precies te zijn 50,4 miljoen dollar, of 43,6 miljoen euro, verdeeld worden onder de deelnemers. Nog nooit was er op een tennistoernooi zoveel geld te verdienen.

  Wie in september als winnaar uit de bus komt krijgt bijvoorbeeld 3,2 miljoen euro. Wie uitgeschakeld wordt in de eerste ronde, neemt nog altijd iets meer dan 43.000 euro mee naar huis.