• home
 • video
 • pas verschenen

  Nieuwe wending in medaillesoap: toch weer goud voor Genyn

  Peter Genyn krijgt na het bestuderen van nieuwe beelden toch goud.

  De kleur van de medaille van Peter Genyn op de 400 meter op het WK para-atletiek is al voor de derde keer van kleur veranderd. Na het bestuderen van nieuwe beelden krijgt de Belg van de jury nu toch goud. Zijn Algerijnse tegenstander raakte meermaals de lijn.

  Peter Genyn krijgt straks toch een gouden medaille rond zijn nek op het WK para-atletiek in Londen. En dat twintig uur na zijn race. Genyn kwam gisteravond als tweede over de meet, na Mohamed Berrahal.

  Maar de Algerijn werd gediskwalificeerd en dus werd onze landgenoot uitgeroepen tot winnaar. Algerije diende echter protest in en dat werd aanvaard. En zo moest Genyn toch opnieuw vrede nemen met zilver.

  Tot de hele zaak vanmorgen weer een nieuwe wending nam. Er waren nieuwe beelden opgedoken van de race en daarop was duidelijk te zien dat de Algerijn meermaals zijn lijn raakte in de eerste bocht. België en Portugal, het land van de nummer 4 in de wedstrijd, trokken met de beelden naar de jury.

  Er werd een nieuwe jury samengesteld en die besliste om op basis van de nieuwe beelden Berrahal alsnog te diskwalificeren. Genyn is dus toch wereldkampioen.

  Genyn: "Wil niet verliezen tegen iemand die minder dan 400m rijdt"

  Peter Genyn was na de race niet tevreden met zijn tijd en zei ook al dat hij niet op zo'n manier wilde winnen. Na het zien van de nieuwe beelden laat hij toch een ander geluid horen.

  "Hij flirt in die eerste bocht voortdurend met zijn lijn. Ik blijf opzettelijk lang aan de buitenkant van mijn baan rijden omdat je dan minder risico loopt om over je binnenlijn te rijden", legt hij uit.

  "Ik neem dus minder risico's maar leg wel meer afstand af. Als de Algerijn die risico's wel wil nemen dan moet hij de gevolgen ook dragen wanneer hij in de fout gaat. Ik wil niet verliezen van iemand die minder dan 400 meter rijdt."