• home
 • video
 • pas verschenen

  Naesen: "Romain riep: "Je hebt mijn leven gered!""

  Kopman Romain Bardet bedankt de Belgische kampioen Oliver Naesen.

  0 / 0

  Kopman Romain Bardet bedankt de Belgische kampioen Oliver Naesen.

  In de rit naar Romans-sur-Isère zat het venijn in de staart. In de winderige Rhônevallei werden er naar hartenlust waaiers getrokken. Oliver Naesen nam zijn AG2R-kopman Bardet op sleeptouw waardoor die geen tijd verloor op zijn concurrenten.

  VIDEO: Naesen brengt Bardet terug vooraan

  Naesen: "We wisten dat we moesten oppassen in de slotfase"

  Oliver Naesen bewees vandaag eens te meer zijn waarde voor AG2R. De Belgisch kampioen zorgde er vandaag eigenhandig voor dat de kansen van Romain Bardet niet kelderden. Nadat die door de waaiervorming even teruggevallen was, bracht Naesen zijn kopman op zijn eentje weer bij de favorieten vooraan.

  "Op een gegeven moment was ik Romain kwijt en zag ik dat hij aan de verkeerde kant van het peloton zat. Ik riep dat hij zo snel mogelijk ik mijn wiel moest komen zitten", reageerde Naesen.

  De gevreesde Rhônevallei zorgde voor de nodige hectiek en het was drummen voor een plaats voorin. "Het was superlastig met de wind. Op zo'n moment is het heel chaotisch en is het alleen maar roepen en tieren op elkaar. We wisten dat het hier gevaarlijk ging worden, maar als je vertrouwen in elkaar stelt, kom je in principe nooit in de problemen."

  "Romain riep: "Je hebt mijn leven gered!""

  Bardet leek even de rol te moeten lossen, maar het beulwerk van Naesen zorgde ervoor dat de hoop op een Franse eindzege levendig blijft. "Ik heb Romain nog niet gezien na de finish want als superster wordt hij hier natuurlijk meteen omsingeld door de Franse media. Hij riep me wel toe dat ik vandaag zijn leven gered heb", aldus Naesen.