• home
 • video
 • pas verschenen

  Lefevere na baaldag Quick-Step: "Shit happens"

  Daniel Martin verloor tijd.

  0 / 0

  Daniel Martin verloor tijd.

  Zo goed het deze Tour Quick-Step Floors al verging, zo slecht ging het vandaag: Philippe Gilbert out met buikgriep, Marcel Kittel al snel gelost en Daniel Martin verloor tijd in de waaiers. "Parijs wordt beslissend voor groen", relativeert teammanager Patrick Lefevere.

  De teambaas greep terug naar een Engelse uitdrukking om de dag van de ploeg te omschrijven: "Shit happens. Vandaag was het onze beurt. Maar als ik me niet vergis, hebben we nog altijd vijf ritten gewonnen en andere mensen niet."

  "We hebben nog altijd groen en gaan dat verdedigen tot op het bot. De komende dagen zal het moeilijk worden, maar Parijs is beslissend."

  "Ik heb gehoord dat Vermote en Sabatini gevallen zijn in de afdaling. Dat breekt natuurlijk het tempo. Sunweb vindt bondgenoten, dat is ook normaal. Maar we gaan niet in paniek raken, want paniek is een slechte raadgever."

  "Martin moest remmen en verloor 10 plaatsen"

  Dan Martin verloor vandaag 51 seconden op zijn concurrenten. "Op een bepaald moment komt hij met zijn neus in de wind waar het niet zou moeten", zegt Lefevere.

  "Bardet heeft onvrijwillig tegen zijn wiel gereden. Hij heeft moeten remmen en heeft een 10-tal plaatsen verloren. Iedereen weet dat dat dodelijk is in een waaier. Bauer heeft een enorme inspanning gedaan om hem terug te brengen, maar jammer genoeg zat hij niet in het wiel."

  "Er zijn ergere dingen dan 50 seconden en wat punten verliezen. Ik hoop dat iedereen gezond is, want we hebben een aantal zieken in de ploeg. Kittel is er weer wat door. Martin? Die was niet ziek", besluit Lefevere.

  Kittel: "Blijf vechten voor groen"

  "Ik heb rustig gereden in de groep achteraan, wat misschien goed is.", reageert Marcel Kittel. "Natuurlijk was het geen perfecte dag met Philippe (Gilbert) die naar huis is en dat mijn voorsprong minder groot is."

  "Maar ik blijf positief, ik kijk uit naar de volgende dagen. Er zijn nog andere kansen die ik wil gebruiken. Ik heb mijn best gedaan op de klim, maar dat was niet genoeg. De teamspirit blijft goed in de ploeg en ik blijf vechten voor groen."

  Martin: "Misschien heb ik een fout gemaakt"

  Dan Martin verloor in de finale 51 seconden op de andere favorieten. "Ik had geen geweldig goede benen vandaag", vertelt hij. "De ploeg ziet ook af: we verloren Trentin al een tijdje geleden en nu was Gilbert ziek. Ook Stybar en Vermote zijn ziek geweest."

  "We hoopten dat de ploeg mij zou kunnen beschermen, maar ik had op het einde enkel Bauer en Brambilla bij mij. Ik was niet sterk genoeg. Het was ook gevaarlijk in de finale en ik moest een paar keer in de remmen. Misschien heb ik een fout gemaakt, maar dat hoort bij de koers."

  "Het is jammer omdat ik zo hard gevochten heb voor mijn plaats. Maar het is nog niet voorbij. We zullen zien wat er de komende dagen nog gebeurt", blijft Martin strijdlustig.