• home
 • video
 • pas verschenen

  Kemna, ploegleider Sunweb: "Eindelijk heeft het peloton eens durven koersen"

  Sunweb zit al aan 3 rozen in deze Tour.

  Sunweb koerste vandaag met het mes tussen de tanden en dat pakte goed uit. Met de ritzege van Michael Matthews vandaag staat de teller van Sunweb intussen al op 3. "Eindelijk heeft het peloton eens durven koersen", reageert ploegleider Kemna tevreden.

  "Trots op de prestatie van onze jongens"

  De wind maakte er vandaag een intense etappe van, maar het ging sowieso al erg hard in het peloton. Sunweb profiteerde van het afhaken van groene trui Kittel en vond ook enkele bondgenoten die mee de kop van het peloton trokken. "Ik ben vooral blij dat we vanaf het begin hebben durven koersen en dat er zelfs enkele ploegen hielpen", reageert ploegleider Kemna.

  "Ik ben trots op onze prestatie vandaag. Er was over nagedacht en daar heeft iedereen zijn inbreng in gehad. Het plan bedenken is één ding, maar het plan uitvoeren is vaak het moeilijkst. Met de ritzege van Matthews heeft het hele team vandaag topkwaliteit geleverd."

  "Met dit team kunnen we hoog mikken"

  Matthews won niet alleen de rit, hij liep ook 50 punten in op Kittel in het puntenklassement. Kan hij de Duitser nog bedreigen? "Die 50 extra punten zijn mooi, maar de winst op zich vind ik sowieso top. Het prima teamwork heeft 't hem vandaag gedaan. Volgens mij kunnen we met dit team hoog mikken", aldus Kemna.

  Door 2 ritzeges van Matthews en 1 van Barguil gaat het Sunweb aardig voor de wind. "We hebben een duidelijke visie en door die ritzeges voelen we ook veel vertrouwen binnen de ploeg. Dat zorgt ervoor dat we op dit moment trots mogen zijn op het seizoen dat we aan het rijden zijn."

  "De Tour begint veel eerder dan in Düsseldorf"

  Wat voeren de manschappen van Sunweb de komende dagen nog in hun schild? "We weten heel goed wat onze sterktes zijn maar tegelijkertijd verliezen we onze zwaktes niet uit het oog. We leggen ons voor elke rit een doel op en dan zien we daarna wel waar we uitkomen. We willen ons zeker nog eens tonen in de bergen."

  "Hier hebben we lang naar toegewerkt en ik ben dan ook blij dat onze inspanningen worden beloond. De Tour begon voor ons niet in Düsseldorf, maar al veel eerder. Nu plukken we de vruchten van onze minutieuze voorbereiding", besluit Kemna.

  Een mooie ploegprestatie bij Sunweb vandaag: