• home
 • video
 • pas verschenen

  Club Brugge neemt afscheid van Claudemir en verwelkomt McGree

  Claudemir speelde drie seizoenen in het Jan Breydelstadion.

  Club Brugge heeft een principeakkoord met Al-Ahli over een transfer van middenvelder Claudemir. De Braziliaan verlaat Club na drie seizoenen. Op dezelfde dag kondigt Club de komst van de Australische middenvelder Riley McGree (18) aan.

  Claudemir kreeg na drie seizoenen bij Club Brugge een lucratief aanbod uit Saudi-Arabië waar hij geen neen tegen kon zeggen.

  "Ik wil iedereen bij Club Brugge bedanken voor de voorbije jaren. Ik heb van ieder moment genoten en kijk met veel plezier terug op mijn tijd hier. De aanbieding van Al-Ahli kon ik, zeker op mijn leeftijd, niet laten liggen maar ik zal Club van nabij blijven volgen", laat Claudemir weten.

  Club plukte Claudemir in 2015 weg bij FC Kopenhagen. Hij won een titel, een beker en een Supercup. Claudemir was nooit onbetwiste basisspeler, maar werd door de vertrokken trainer Michel Preud'homme wel erg gewaardeerd voor zijn inzet en professionalisme. Hij had nog een contract tot 2019 in Brugge.

  De clubs en de speler hebben al een principeakkoord. Als Claudemir slaagt voor zijn medische tests, tekent hij een contract bij Al-Ahli en reist hij naar Oostenrijk, waar de club zijn oefenstage houdt.

  Australische middenvelder McGree tekent voor vier seizoenen

  Vandaag heeft Club Brugge ook bekendgemaakt dat Riley McGree een contract voor vier seizoenen heeft getekend. McGree is een 18-jarige linksvoetige Australische middenvelder.

  McGree is een jeugdproduct van Adelaide United. Dit jaar werd hij voor het eerst geselecteerd voor de nationale ploeg van Australië, maar hij bleef in twee wedstrijden 90 minuten op de bank.