• home
 • video
 • pas verschenen

  "Een transfer voor Raman? Hij kan geen heel seizoen op de bank zitten"

  "Wat heeft Raman hier al geleerd? Bitter weinig."

  Is het verhaal van Benito Raman bij Standard voorbij? Hij zat afgelopen weekend niet in de wedstrijdselectie van trainer Ricardo Sa Pinto voor een oefenmatch tegen Lens. Guy Vandersmissen, de manager van de speler, zoekt met de club naar een oplossing. "We wachten nog op het standpunt van Standard, maar een jonge speler mag geen heel seizoen op de bank zitten."

  "Raman was verwonderd dat hij niet mocht spelen"

  Benito Raman kwam pas vorig jaar aan in Luik. Nu zou hij al opnieuw moeten vertrekken omdat hij niet in de plannen past van de nieuwe trainer van de club. Dat hij niet eens op de bank zat tijdens de oefenmatch tegen Lens is alvast een veeg teken.

  "Hij was toch wel verbaasd", vertelt manager Guy Vandersmissen. "De competitie komt dichterbij dus je verwacht als speler toch minstens op de bank te zitten. Zijn voorbereiding verliep tot nu toe ook goed. Hij kreeg in het begin zeker speelkansen en scoorde ook. Er was volgens ons geen enkel probleem."

  "Hij heeft de trainer om uitleg gevraagd. Volgens hem zit Standard met een heel grote kern en moeten er keuzes gemaakt worden. Als trainer kan ik dat natuurlijk begrijpen, maar als speler ga je er niet onmiddellijk mee akkoord."

  "Een transfer? wachten eerst op het standpunt van Standard"

  "Benito is nu ongeveer 13 of 14 maanden bij de club en hij zit al aan zijn vierde trainer. Dat is niet makkelijk voor een jonge speler. Dan stel ik mij ook de vraag: "Wat heeft Benito bijgeleerd op die maanden?". Bitter weinig."

  Gaat hij dan op zoek naar een andere club? "We wachten op een antwoord van Standard. Ik heb de vraag gesteld aan Renard. Als het antwoord is dat hij inderdaad niet in de plannen past van de trainer en de club, dan zoeken we een oplossing. Een jonge speler mag geen volledig seizoen op de bank zitten. En dat is ook niet in het belang van Standard."

  Een van de clubs die in de kranten genoemd wordt, is Zulte Waregem. "We hebben nog geen concrete voorstellen. Maar als zo'n verhaal in de krant komt, wordt er wel eens gepolst. We kijken breder dan België. Maar ja, Zulte Waregem zou wel bij Raman passen, net zoals andere clubs."

  "Maar de bal ligt in het kamp van Standard. Hij ligt nog onder contract in Luik. Als zij denken dat we beter een oplossing zoeken, dan kunnen we honderd procent aan de slag."