• home
 • video
 • pas verschenen

  Theuns: "Of ik bij Trek blijf? Ik wil graag eens mijn eigen kans wagen"

  Theuns: "Ik wil me graag bewijzen in de Vuelta."

  Vorig seizoen maakte Edward Theuns een zware val in de Tour de France. Een jaar en twee operaties later voelt hij zich langzaamaan weer de oude. In 2018 zoekt hij waarschijnlijk andere oorden op. "Trek toonde zich niet zo geïnteresseerd om me te houden", zegt hij.

  "Ik was fysiek en mentaal geen 100%"

  De gebroken ruggenwervel die hij opliep in de Tour van vorig jaar is nog altijd niet helemaal verteerd bij Edward Theuns. De renner van Trek-Segafredo komt van ver terug maar voelt zich wel steeds beter. Momenteel is hij op hoogtestage in Livigno, aangezien hij niet in de Tourselectie van zijn ploeg zat.

  "Natuurlijk zou ik nu liever in Frankrijk zitten, maar mijn niet-selectie was voor mij geen verrassing. Mijn voorbereiding was niet ideaal te noemen en om de Tour te rijden moet je zowel fysiek als mentaal 100% zijn. Mijn opgave in de Dauphiné Libéré toonde ook al aan dat mijn lichaam een beetje opgebrand was", reageert Theuns.

  "Blij van mijn snel herstel"

  Dit voorjaar liet Theuns de resterende vijzen in zijn lichaam operatief weghalen. Een streep door een belangrijk deel van het seizoen, maar daar is Theuns niet rouwig om. "Ik ben blij dat ik niet gewacht heb met die operatie. Sindsdien evolueerde mijn herstel steeds sneller. Spijtig genoeg viel ik nog eens in de Ronde van België, dat vergemakkelijkte mijn herstel niet echt."

  "Ik voel me wel steeds sterker worden. Zo behaalde ik bijvoorbeeld een 2e plaats in Halle-Ingooigem. Op die manier kon ik me weer herpakken, ook al werd ik niet geselecteerd voor de Tour. De oude Edward ben ik nog niet helemaal, maar ik weet niet of die nog zal terugkeren. Dat is niet per se negatief, aangezien die zware val me ook goede dingen heeft bijgebracht. Ik heb hard moeten werken om in het peloton terug te keren en dat heeft me zowel fysiek als mentaal sterker gemaakt."

  "Andere ploegen trekken aan mijn mouw"

  Vooruitblikkend naar de rest van het seizoen kijkt Theuns vooral uit naar de Vuelta. "Daar zou ik graag willen meedoen voor ritwinst. En als ik mezelf daar kan bewijzen maak ik misschien wel een kans op een WK-selectie."

  Voor volgend seizoen laat Theuns nog niet in zijn kaarten kijken. Dringt een vertrek bij Trek-Segafredo zich op? "Er is interesse van andere ploegen en bij die gesprekken had ik de indruk dat zij me er echt graag bij willen. Dat gevoel miste ik een beetje bij mijn onderhandelingen met Trek."

  "Misschien krijg ik bij een ander team ook meer kansen om mezelf te tonen in de voorjaarsklassiekers. Ik zou graag eens weten hoe ik het er vanaf breng als ik volop mijn kans mag gaan, want ik weet dat ik bij Trek niet kan tippen aan Degenkolb of Stuyven", besluit Theuns.