• home
 • video
 • pas verschenen

  Froome over concurrenten: "Uran blijft onder de radar"

  Chris Froome

  0 / 0

  Chris Froome

  "Elke rivaal is een bedreiging op zijn eigen manier", liet Chris Froome op de tweede rustdag van de Tour optekenen. De gele trui is tevreden over zijn vormcurve. "Hopelijk is de timing juist: fris aan de Tour beginnen en op mijn best in de derde week zijn."

  "De grootste uitdaging van mijn carrière"

  De verschillen zijn na 15 ritten nog zeer beperkt. De top 4 staat binnen de halve minuut. "Daar ben ik niet verrast over", vertelde Chris Froome vandaag voor een trainingritje. "Ik heb het in Düsseldorf al gezegd: dit wordt de grootste uitdaging van mijn carrière."

  Fabio Aru, Romain Bardet en Rigoberto Uran zijn de uitdagers van Chris Froome. Hoe schat hij hun kansen in? "Aru heeft de eerste aankomst bergop in deze Tour gewonnen. Misschien had hij in Rodez niet zijn beste dag, maar hij is al sterk geweest in de derde week van een grote ronde."

  "Bardet is altijd sterk in de slotweek en heeft een team dat hem steunt. Hij zette me gisteren onder druk en heeft een ploeg die kan controleren."

  "Uran is dan weer de outsider die onder de radar blijft. Hij is wellicht de beste tijdrijder van dit groepje. Met die chrono in Marseille in het achterhoofd, is dat toch een bedreiging."

  "Ik voel me steeds beter worden"

  Chris Froome verspeelde eventjes zijn gele trui, maar stelt het naar eigen zeggen goed. "Ik heb een slechte dag in de Pyreneeën gehad en dat kan ook in de Alpen gebeuren. Maar ik voel me steeds beter worden."

  "Hopelijk is mijn timing goed: fris aan de Tour beginnen en op mijn best zijn in de derde week."