• home
 • video
 • pas verschenen

  Bardet: "De Izoard zal allesbepalend zijn"

  Bardet: "In de 3e week mogen we niks laten glippen."

  0 / 0
  Romain Bardet houdt de hoop op een Franse eindzege in de Tour levendig. Kan hij 32 jaar na Bernard Hinault Frankrijk in een nieuw delirium brengen? "Momenteel is er nog niks gewonnen, maar ook nog niks verloren", aldus een nuchtere Romain Bardet.

  "Uitpakken in de 3e week"

  Schrijft Romain Bardet Franse wielergeschiedenis? De komende week zal het uitwijzen. De kopman van AG2R blijft er in ieder geval rustig onder. In het klassement kampeert hij op een 3e stek, op 22 seconden van geletruidrager Froome. "Op dit moment staat alles nog dicht bij elkaar. Dat betekent niet dat er al iets verloren is, maar evenmin dat er al iets gewonnen is."

  "In de 3e week moeten we onze ogen openhouden en zien dat we niks door onze vingers laten glippen. We bekijken alles etappe per etappe en dan zien we wel waar we uitkomen", reageert Bardet.

  "Blij met de collectieve sterkte"

  AG2R liet zich gisteren opmerken. Met sterk ploegwerk en een verschroeiend tempo aan de kop van het peloton maakten ze de koers erg zwaar. Bardet ging na dat beulwerk in de aanval maar kon geen kers op de taart zetten. "Als kind van de streek wilde ik me gisteren koste wat kost tonen en volgens mij is dat ook gelukt. Ik ben vooral blij met de collectieve sterkte die we gisteren aan de dag hebben gelegd." 

  "Of ik de Tour kan winnen? Op dit moment doe ik er alles om het beste resultaat te rijden. Hopelijk worden onze inspanningen in de laatste week beloond, maar ik kan mezelf of mijn team niks verwijten", zegt Bardet.

  "De Izoard zal beslissend worden"

  Vooruitblikkend naar de komende dagen stipt Bardet vooral de rit op donderdag met aankomst op de Col d'Izoard aan. "De Alpenrit naar de Izoard zal allesbepalend zijn volgens mij. Het is de enige aankomst bergop die er nog overblijft in deze Tour en daar zullen de grote kanonnen spreken. Ik kijk er alvast naar uit, niet in het minst naar de talrijke fans die ons naar boven zullen stuwen."