• home
 • video
 • pas verschenen

  Aru: "Zelfs Froome moet vrezen voor zijn plaats"

  Aru verwacht een spektakelrijke eindweek van de Tour.

  Fabio Aru staat op een luttele 18 seconden van geletruidrager Froome, maar voelt tegelijk de hete adem van Bardet en co in zijn nek. Komende week wordt het erop of eronder voor de Italiaan van Astana. "Niemand is zeker van zijn plaats", zegt hij.

  "Ik verwacht spektakel in de Alpen"

  Aan het begin van de laatste Tourweek staat alles momenteel op een zakdoek. Met twee Alpenritten en een tijdrit op het programma kan niemand op zijn lauweren rusten. Fabio Aru liet zich niet onbetuigd de vorige 2 weken en dat zal deze week niet anders zijn. "Ik verwacht een zware laatste week, gekruid met veel spektakel", zegt de Italiaan.

  "De voorbije weken waren al slopend, zeker met de valpartijen en de gebruikelijke stress in het peloton. Met 15 etappes reeds in de benen zal het er vooral om gaan wie het best kan recupereren. We zagen gisteren al dat Bardet en AG2R oorlog willen maken en ik verwacht dat ze ook een Alpenoffensief voorbereiden." 

  "Samenwerken? Dat zien we wel als het moment daar is"

  Op de vraag of een samenwerking tussen de belagers van Froome zich opdringt, heeft Aru nog geen pasklaar antwoord. "Dat zullen we moeten beslissen wanneer het moment er is. Ik rij altijd op intuïtie, dus we zullen wel zien wat er tijdens de koers gebeurt. Het is leuk om op voorhand tactieken uit te dokteren, maar het zijn vooral je benen tijdens de rit die er toe doen."

  Met Cataldo en Fuglsang zagen Aru en Astana al 2 sterke helpers huiswaarts keren. "Onze ploeg heeft niet de makkelijkste maanden meegemaakt, en daarbij komt dan nog eens het uitvallen van Cataldo en Fuglsang. Dat zijn dingen die gebeuren natuurlijk. We blijven nog met 7 over en we zullen samen proberen om het maximum eruit te halen. We strijden voort tot in Parijs", aldus een strijdvaardige Aru. 

  "Zelfs Froome moet vrezen voor zijn plaats"

  Voorin staat het allemaal heel dicht bij elkaar. De eerste 7 renners staan binnen de 2 minuten van elkaar. "Op dit moment is niemand zeker van zijn plaats. Zelfs Froome niet. Het komt op seconden aan, dat hebben we gezien toen ik de gele trui pakte en daarna weer verloor."

  "Froome rijdt momenteel in het geel en heeft het voordeel dat er nog een tijdrit aankomt. Maar ik kijk ook naar Bardet, die vorig jaar al zijn waarde bewezen heeft. Net zoals Uran die al 2 keer het podium haalde in de Giro. Hoe dan ook, woensdag en donderdag worden belangrijke dagen. Voorspellen hoe het zal lopen kan ik niet, maar 1 ding staat vast: als ik de benen heb, ga ik het zeker proberen", besluit Aru.