• home
 • video
 • pas verschenen

  "Mijn budget verhoogt niet en ik moet iedereen houden: niet evident"

  Patrick Lefevere keert morgen terug naar de Tour.

  Patrick Lefevere liet het Tour-circus even liggen en bracht de rustdag op het thuisfront door. Het Radio 1-programma Sporza Tour kreeg de Quick-Step-manager aan de lijn. "De sponsors die er zijn willen voortdoen. Het gaat de goeie kant op", zegt de West-Vlaming over de toekomst van zijn ploeg.

  "Er is nog niets getekend"

  Patrick Lefevere krijgt dezer dagen steevast dezelfde vraag voorgeschoteld: is er nieuws over de toekomst van zijn ploeg? "Het gaat de goeie kant uit. Maar dit is een vakantieperiode en er is nog niets getekend."

  "Of ik details kan geven? De mensen die er zijn, willen voortdoen. Nieuwe mensen zijn er niet. Dit gaat over een verlenging van hun engagement en we proberen ons budget te redden."

  Intussen zitten zijn renners niet stil. Julien Vermote zou een aanbod van AG2R hebben geweigerd (Lefevere: "Ik kan dat niet bevestigen"), maar Matteo Trentin lijkt wel te vertrekken.

  "Ik weet dat hij praat met andere ploegen. Hij is al 7 jaar graag bij ons, maar wil zijn eigen kans gaan. Hij zal waarschijnlijk wel weggaan, maar niet naar AG2R of de nieuwe ploeg van Jérôme Pineau."

  "Kittel wil pas na Parijs praten over contract"

  Hoe zit het met enkele andere dossiers? "Je hoeft niet naar school geweest te zijn om te weten dat Julian Alaphilippe en Fernando Gaviria met een laag loon bij mij begonnen zijn. Maar zij hebben nu wel gepresteerd. Ons budget verhoogt niet en ik moet iedereen proberen te houden. Dat is niet evident."

  Marcel Kittel flirt ook met andere ploegen. Is er bij hem al over centen gesproken? "Kittel wil pas na Parijs praten over geld en contracten. Hij wil zich tot de laatste dag concentreren op de groene trui."

  "Een van mijn mooiste rondes"

  Dat brengt ons meteen bij het sportieve luik. Quick-Step Floors won met Marcel Kittel al vijf ritten in deze Tour. "Dit is toch een van mijn mooiste rondes. De emoties waren niet onbelangrijk. Iedereen weet in welke situatie we zitten: we zoeken sponsors en er is onzekerheid voor de renners en sponsors, maar zij gedragen zich professioneel."

  Met Daniel Martin heeft Quick-Step nog een uitblinker. De Ier kwam eerder in deze Tour zwaar ten val, maar kampeert nog altijd op de 5e plaats in het klassement.

  "Zijn karakter is ongelofelijk. De beelden eerder deze week spreken voor zich: Dan stapte als een oud mannetje van zijn fiets. Maar dat hij dan zo koerst, dat is ongelofelijk."