• home
 • video
 • pas verschenen

  "Er staan Club Brugge mooie tijden te wachten"

  Club-coach Ivan Leko kan op heel wat steun rekenen.

  0 / 0

  Club-coach Ivan Leko kan op heel wat steun rekenen.

  Heel wat oud-spelers van Club Brugge gisteren op de fandag van blauw-zwart. Sporza polste bij hen even wat zij van de nieuwe Club-coach Ivan Leko vinden en het vertrouwen in de Kroaat blijkt groot.

  "Het zal wel lukken met Leko"

  Zowel Glenn Verbauwhede als Birger Maertens speelden nog samen met Ivan Leko bij Club Brugge. Nu staat hun voormalige ploegmaat daar plots aan de zijlijn. "Leko was in de groep een rustige persoon, maar op het veld zag je dat hij heel goed kan voetballen. Dat probeert hij nu als trainer over te brengen op de groep", zegt Maertens.

  "Het is natuurlijk wel een nieuwe start na het Preud’homme-tijdperk. Iedereen moet zich een beetje aanpassen. Daar zal wat tijd over gaan, maar ik denk dat dat wel zal lukken."

  "Er zijn nieuwe methodes. De spelers moeten die gewoon worden, maar daarvoor heb je ook 6 à 7 weken voorbereiding. Het zal er wel ingeslepen worden en dat zullen we al merken op de Brugse Metten volgende week."

  "Ze zullen ook klaar moeten zijn voor het Europees voetbal, want het zal een moeilijke wedstrijd worden tegen een goede Turkse ploeg (Basaksehir, red.). Maar met Ivan komt het wel goed, hij was voetballend erg goed en heeft ook in Spanje en bij de nationale ploeg van Kroatië gespeeld."

  "Leeftijd speelt geen rol"

  Ook Glenn Verbauwhede heeft enkel goede herinneringen aan Leko. "Hij was heel open en eerlijk, je wist meteen waar je stond met Ivan. Hij kon wel z’n stempel drukken", zegt de voormalige Club-doelman.

  Over de onervarenheid van Leko maakt Verbauwhede zich geen zorgen. "Ik denk dat leeftijd geen rol speelt. Het zal vooral belangrijk zijn wat hij op de mat zal teweegbrengen. We hebben er alle vertrouwen in dat het een fantastisch jaar wordt."

  "We weten wat voor voetbal er bij Club verwacht wordt en ik denk dat Ivan perfect weet hoe het huis functioneert. Hij voldoet aan alle verwachtingen."

  "Het bestuur heeft er een hele goeie zaak aan gedaan om Leko binnen te halen. We moeten geduld hebben en positief zijn. Er staan Club hele mooie tijden te wachten."

  "Leko heeft het juiste profiel voor Club"

  "Je moet ergens beginnen aan de top. Ik heb hem bezig gezien op STVV en ik denk wel dat Leko het juiste profiel heeft voor Club", klinkt het ook bij Julien Cools positief.

  "Als het niet lukt in het begin, is het jammer genoeg vaak de trainer die het moet bekopen. Ik denk wel dat hij iets opgebouwd heeft en de club het volle vertrouwen in hem heeft."

  Het is nu vooral afwachten welk voetbal Club straks op de mat brengt. "Ik denk dat hij Club op dezelfde manier als STVV zal laten spelen. Die hebben het toch niet slecht gedaan."