• home
 • video
 • pas verschenen

  "Aru, Bardet en Uran: ze hebben de kans van hun leven laten liggen"

  Er waren gisteren geen verschillen in de top 4 van de stand.

  De Tour de France stond gisteren even in brand. AG2R legde er duchtig de pees op en net op dat moment kreeg Chris Froome pech. Maar de gele trui zette de scheve situatie recht. Drievoudig Tour-winnaar Greg LeMond heeft het over een gemiste kans.

  "Bardet had zelf moeten rijden"

  Chris Froome zat gisteren even in vieze papieren, maar na zijn mechanische pech kon de gele trui de kloof van een kleine minuut op de andere favorieten toch nog dichten.

  "Bardet, Aru en Uran: ze hebben de kans van hun leven laten liggen", zegt Eurosport-analist Greg LeMond in zijn dagelijkse babbel met persagentschap Reuters.

  "Toen Froome pech kreeg, moest Bardet zijn ploeg niet laten rijden. Hij had zelf moeten rijden, samen met Aru en Uran. Dat moet als je de Tour wil winnen."

  "AG2R deed het voortreffelijk, maar Froome kwam steeds dichter. Hij kreeg ook de hulp van ploegmaat Landa. Als je dan niet zelf begint te rijden, dan zal je Froome niet op afstand kunnen zetten. Dit is een gemiste kans."

  "Je ploegmaats kunnen niet alles doen"

  Greg LeMond stelt zich vragen bij de winnaarsmentaliteit van de concurrenten van Chris Froome. "Je bent een winnaar of niet. Maar ze hebben allemaal een kans laten liggen. Je ploegmaats kunnen niet alles doen. Sommige renners koersen niet alsof ze echt voor de eindzege gaan."