Ga naar de inhoud

WK triatlon: België wordt 17e, winnaar Australië viert met bierdouche

 zo 16 juli 2017 17:22
Australië won, voor de Verenigde Staten en Nederland.
De gemengde aflossing Claire Michel, Laura Swannet, Christophe De Keyser en Jelle Geens heeft het WK triatlon als 17e afgesloten. Australië won in Hamburg met een kleine voorsprong voor de Verenigde Staten en Nederland. Het podium vierde met een bierdouche. De gemengde aflossing wordt een nieuwe discipline op de Spelen van 2020 in Tokio.

Claire Michel kwam als eerste door bij eerste doortocht

Het Australische team (Charlotte McShane, Matthew Hauser, Ashleigh Gentle en Jacob Birthwhistle) had 1u22'38" nodig voor 1.200 meter zwemmen, 28 kilometer fietsen en 6,8 kilometer lopen.

Elke atleet moest 300 meter zwemmen, 7 kilometer fietsen en 1,7 kilometer zwemmen, in de volgorde vrouw, man, vrouw, man.

Bij België begon Claire Michel: zij kwam na haar korte triatlon als eerste door. Jelle Geens kon zich in het peloton handhaven en gaf als derde op 9 seconden van de Amerikaanse leiders de fakkel door aan juniore Laura Swannet.

De 16e van het EK juniores verloor veel tijd op alle onderdelen en zo moest Christophe De Keyser als 17e met 2'53" achterstand aan zijn slotkoers beginnen. Die kon dat niet meer goedmaken, België finishte op 3'12" van Australië. Op 4 seconden werd de VS tweede, op 9 seconden Nederland derde.

Bekijk de finish:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Bekijk de bierdouche:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.