• home
 • video
 • pas verschenen

  Wellens werd gisteren laatste: "Had koude rillingen"

  Tim Wellens zat gisteren in vieze papieren.

  Voor Tim Wellens werd het gisteren nog maar eens een dag om snel te vergeten. Onze landgenoot bolde gisteren als laatste over de streep in Rodez, op 28'54" van ritwinnaar Michael Matthews en ver na de bus. "Ik ben nog altijd hier om te presteren", geeft Wellens bij Sporza aan.

  "Hoop dat mijn benen vandaag beter zullen zijn"

  Tim Wellens (Lotto-Soudal) kampt met zonneallergie, maar dat was gisteren niet het probleem. "Ik voelde me niet goed: ik had koude rillingen en spierpijn, alsof ik griep zou kunnen hebben", vertelde hij vanmiddag bij de start.

  "Ik voel me vandaag wel een beetje beter. Ik heb nog altijd keelpijn, maar ik hoop dat mijn benen vandaag beter zullen zijn."

  Wil Wellens sowieso nog naar Parijs? "Graag, want drie weken Tour in de benen is leuk voor de koersen na de Tour. Dan rijd je drie kilometer per uur sneller. Maar ik zie deze Tour niet als training: ik ben nog altijd hier om te presteren."

  "Rode lantaarn? Liever niet"

  Tim Wellens zou voor zijn warmteallergie een attest voor een cortisonebehandeling kunnen gebruiken, maar weigert categoriek. "Het is niet zeker dat zo'n behandeling zou helpen en het is ook niet zeker dat zo'n attest goedgekeurd zou worden", reageert Wellens.

  "Misschien kan er na dit seizoen over gepraat worden. Maar zo'n attest tijdens de wedstrijden zie ik liever niet zitten."

  Intussen flirt Wellens met de rode lantaarn. "Dat is niet echt iets om trots op te zijn. Dat wil ik liever niet worden. Ik hoop dat de rustdag wonderen zal doen."

  Sergeant: "Hij is nog altijd baas over zijn lichaam"

  Ploegmanager Marc Sergeant: "Het zag er gisteren helemaal niet goed uit, maar Tim zei dat het niets te maken had met de warmte. Het was gewoon op."

  "Of het verstandig is om door te gaan? Hij heeft geen koorts. Gisteren was er een lichte temperatuurverhoging, vanochtend was dat al gedaan. En morgen is er een rustdag."

  Wat vindt Sergeant over het attest? "Ik zal hem nooit dwingen om dat wel te doen. Het is zijn persoonlijke keuze en hij is nog altijd baas over zijn lichaam. Als hij dat niet wil, dan sta ik daar 100 procent achter."