• home
 • video
 • pas verschenen

  Weer gemiste kans voor Belgen? "Mollema was de sterkste"

  Serge Pauwels en de andere Belgen beten in het zand.

  0 / 0

  Serge Pauwels en de andere Belgen beten in het zand.

  Jan Bakelants (8e), Serge Pauwels (10e) en Tiesj Benoot (11e) probeerden België een eerste ritzege in deze Tour te schenken, maar waren niet opgewassen tegen Bauke Mollema.

  Benoot: "Ik ben tevreden na twee weken"

  Tiesj Benoot (Lotto-Soudal): "We wisten dat de vlucht vandaag een grote kans op slagen had. Ik was mee, maar op het einde was Mollema de sterkste renner. Hij liet dat al zien op die twee cols van 1e categorie. Ik zag veel renners doorzakken toen hij op kop reed en dat waren geen prutsers."

  "Het was een zware en warme rit. Ik heb een beetje last aan mijn maag door al die drinkbussen en gelletjes. Ik ben tevreden na twee weken. Ik ga met een goed gevoel de derde week in."

  "We blijven proberen. Met Gallopin, De Gendt en ik hebben we nog drie mannen die kunnen meedoen voor ritwinst. En met Greipel kunnen we nog een paar keer sprinten. Het zit er zeker in."

  Pauwels: "Heel sterke Mollema vandaag"

  Serge Pauwels ging meteen in de aanval, maar ook vandaag mocht dat niet baten. “In het begin kregen we niet veel vrijheid. Toen Barguil een stevig tempo begon te rijden op de eerste col konden we wel wat voorsprong nemen. Uiteindelijk kregen we een vrijgeleide, maar toen ik rond mij keek in de kopgroep wist ik dat het lastig ging worden om te winnen.”

  Uiteindelijk toonde Mollema zich de sterkste vluchter. “Toen Mollema aanging was de rest wat aan het twijfelen. Daarna hebben we wel met een 8-tal renners à bloc achter hem gereden, zonder een seconde dichter te komen. Dat de beste man vandaag gewonnen heeft, staat dus buiten kijf”, laat Pauwels optekenen.