• home
 • video
 • pas verschenen

  Sportverslaggever Marc Stassijns is overleden

  Stassijns is 78 jaar geworden.

  Video player inladen...
  0 / 0
  Sportverslaggever Marc Stassijns is na een slepende ziekte zondagmorgen overleden. Stassijns was vele jaren de stem van het wielrennen op de radio en televisie van de openbare omroep. Stassijns is 78 jaar geworden.

  Als student toonde Stassijns zich al een echte wielerliefhebber. In 1960 werd hij Universitair wielerkampioen in Gent. Na zijn studies kwam hij terecht bij de radio van de openbare omroep aan de zijde van onder meer Jan Wauters. 

  Bij de radio werd hij vooral bekend als wielerverslaggever. Vaak vanop de motor. Hij volgde de Ronde van Frankrijk tussen 1963 en 1989 25 keer.

  Legendarisch is ook het interview van Stassijns met Muhammad Ali (foto onderaan), liggend op bed. 

  Later stapte Stassijns over naar de televisie. Van 1989 tot aan zijn pensioen was Stassijns baas van de tv-sportredactie. Ook na zijn professionele carrière bleef hij een fervent fietser. Zo ondernam hij een fietsvakantie door Afrika. 

   

  Sportverslaggever Marc Stassijns is overleden op 78 jarige leeftijd

  Video player inladen...

  Marc Stassijns interviewt LeMond na zijn eerste Tour-zege

  Legendarisch interview van Marc Stassijns met boze Planckaert en Vanderaerden