• home
 • video
 • pas verschenen

  Sky: "We hebben nu geen reden meer om spelletjes te spelen"

  Sky heeft de regie weer in handen.

  Team Sky heeft enkele atypische Tour-dagen achter de rug. De Britse ploeg was het geel kwijtgespeeld aan Fabio Aru, maar heroverde gisteren de trui verrassend. "We zullen het geel verdedigen zoals we altijd doen. Dat is misschien jammer voor het publiek", lacht Sky-ploegleider Servais Knaven bij Sporza.

  Ook voor Team Sky was de gele heroveringstocht een verrassing. Een geruststellende evolutie voor ploegleider Servais Knaven? "Zeker. De inspanning en wattages die Chris Froome gisteren geleverd heeft, zijn zeer indrukwekkend", vertelt de Nederlander.

  "We zullen de trui nu verdedigen zoals we dat altijd doen. Dat is misschien jammer voor het publiek", lacht Knaven.

  "Ik denk dat de kijkers de grote winnaar waren. Wij hadden in de vorige bergrit het geel niet en dat was een interessante koers. Maar nu is er geen reden meer om spelletjes te spelen. We hebben altijd de koers gedragen en dat zal vandaag niet anders zijn."