Peters en Broekx veroveren 5e stek op EK kajak

zo 16 juli 2017 10:54
Lize Broekx en Hermien Peters doen beter dan vorig jaar.
Op de slotdag van het Europees kampioenschap kajak in Bulgarije is het duo Peters-Broekx als 5e gefinisht in de finale van de K2 500 meter. Het goud ging naar het Duitse topduo Weber-Dietz.

Lize Broekx en Hermien Peters wilden beter doen dan op het EK vorig jaar, dat ze met een zevende plaats afsloten. Het Belgische duo maakte zijn ambitie waar en finishte op een eervolle 5e plaats in Plovdiv.

Voor de medailles kwamen Broekx en Peters niet in aanmerking. Na 250 meter kwamen ze pas als 7e door. Met een sterke tweede wedstrijdhelft slaagden ze er toch nog in die onverhoopte 5e plaats pakken. In de laatste meters sprintte de Belgisch kajak nog voorbij die van Servië.

De vice-olympische kampioenen Weber en Dietz pakten het goud in Bulgarije. De Slovenen Ponomarenko en Osterman strandden op 4 tienden van de titelverdedigers uit Duitsland.