• home
 • video
 • pas verschenen

  Lachende Bardet: "Bakelants heeft me geflikt vandaag"

  "Bakelants heeft zich niet aan de afspraak gehouden", zegt Bardet.

  Video player inladen...
  Video player inladen...
  Video player inladen...
  0 / 0

  "Bakelants heeft zich niet aan de afspraak gehouden", zegt Bardet.

  Video player inladen...
  Video player inladen...
  Video player inladen...
  AG2R viel vandaag op door de collectieve tempoversnelling waarmee men kopman Romain Bardet wilde lanceren. Dat bracht uiteindelijk niks op, maar het geeft wel vertrouwen. "Romain is van in de buurt, dus bedachten we gisteren een plan om de concurrenten te bekampen", reageert Naesen.

  Lachende Bardet: "Bakelants hield zich niet aan de afspraak"

  Jan Bakelants kroop na de koers nog even in de rol van Sporza-reporter. Toen hij kopman Bardet aan de tand voelde, reageerde die gespeeld boos. "Ik heb vandaag Bakelants gemist. Die ging in de ontsnapping en kwam zo zijn verantwoordelijkheid niet na", aldus een lachende Bardet.

  "Hoe dan ook, mijn team was vandaag sterk en dat stemt me blij. Er blijven nog enkele ritten over om me te kunnen tonen, en dat ga ik dan ook proberen", besluit de Fransman.

  Naesen: "Gisteren samen naar een plan gezocht"

  Net voor de Col de Peyra Taillande draaide AG2R de gashendel open. Oliver Naesen zette zich op kop van het peloton en raasde naar de voet van de beklimming. Ondertussen kampte geletruidrager Froome met materiaalpech, waardoor die meteen een minuut aan de broek kreeg. Met behulp van zijn teammaats kon de Brit nog terugkeren, maar volgens Naesen was hun tempoversnelling geen maat voor niets.

  "We hebben het plan van Bardet perfect uitgevoerd. Ik moest hem vandaag beschermen en iedereen naar de voet van de voorlaatste beklimming brengen. Daar namen de grote motoren het over, zodat we Froome en co het vuur aan de schenen konden leggen."

  Dat het uiteindelijk weinig opleverde, spreekt Naesen tegen. "Dit zal sowieso in de benen kruipen van Romains concurrenten. Dat hij vandaag geen tijd pakt betekent niet dat alles voor niks is geweest", besluit de Belgisch kampioen.

  Bakelants: "Mollema was een klasse te sterk"

  Jan Bakelants speelde geen rol in het hoge tempo van AG2R, want hij zat al vroeg in de vlucht van de dag. "Het ging goed, maar Mollema was vandaag gewoon een klasse sterker. De laatste col verteerde ik goed, maar de steile stukken gingen me beter af dan de meer lopende stroken. Door een goede afdaling kon ik weer aanklampen, maar toen was Mollema al weg."

  "Het was niet mijn taak om hem te gaan terughalen, op zo'n moment kunnen BMC en Lotto-Soudal hun Tour proberen te redden. Ik keek de kat een beetje uit de boom. De tempoversnelling van mijn ploegmaats? Dat was gepland, want Romain wou zich tonen vandaag."

  "We zijn Sky niet, maar we staan sterk"

  Bardet kon goed ploegwerk van AG2R niet bekronen met tijdwinst op zijn concurrenten, ook al schudde hij aan de boom der favorieten met een stevige demarrage. "We zijn Sky niet, maar dat is ook logisch als je maar over een derde van het budget beschikt. Maar Romain staat sterk en dat straalt af op het hele team. Iedereen is trots op onze kopman en we kijken in spanning uit naar de derde week. Daar zal hij zich hopelijk kunnen tonen", besluit Bakelants.