• home
 • video
 • pas verschenen

  Froome: "Ik was in paniek, gelukkig stonden mijn teammaats paraat"

  "Geen dag zonder spektakel in deze Tour", zegt Froome.

  0 / 0
  Geletruidrager Chris Froome kende materiaalpech op een moment dat AG2R een verschroeiend tempo oplegde. Sky reageerde snel en bracht zijn kopman in een mum van tijd terug. "Ik was in paniek, maar mijn ploegmaats hebben vandaag fantastisch werk geleverd", reageert Froome opgelucht.

  "Ik panikeerde en vreesde voor het geel"

  Geen rustig dagje voor Froome en de zijnen. Net toen AG2R de gashendel opendraaide stond de Brit aan de kant met een platte achterband. Het serieuze tempo sloeg Froome meteen achteruit, maar met hulp van zijn ploegmaats kon hij toch terugkeren bij het groepje der favorieten.

  “Ik panikeerde een beetje, want ik vreesde dat ik tijd ging verliezen op mijn concurrenten. Gelukkig kon Kwiatkowski me meteen zijn achterwiel geven zodat ik de achtervolging kon inzetten”, aldus een opgeluchte Froome.

  "Alle hens aan dek"

  In een dolle achtervolging met prima ploegwerk lukte het Sky om Froomes achterstand weg te werken, en zo kwam hij op de Col de Peyra Taillade weer aansluiten. Een stressvolle etappe, maar uiteindelijk zonder kleerscheuren voor de gele trui.

  “Er was nog geen enkel saai moment in deze Tour. Ook vandaag was het weer alle hens aan dek. Kwiatkowski gaf me zijn achterwiel en de anderen hielpen me weer naar voor. Landa liet zich zelfs nog even uitzakken om me te helpen bij de laatste jump naar het groepje der favorieten. Fantastisch als je op zo’n teammaats kan rekenen. De rustdag morgen hebben ze dubbel en dik verdiend.”

  Sky mocht als beste ploeg het podium op: