• home
 • video
 • pas verschenen

  Vos neemt revanche in BeNe Ladies Tour en pakt dubbel na tijdrit

  Vos moet zich al twee keer tevredenstellen met een tweede plaats.

  Marianne Vos heeft de avondtijdrit in de BeNe Ladies Tour gewonnen. Ze is meteen ook de nieuwe leider. De 22-jarige Elinor Barker, die aantreedt voor de Britse nationale ploeg, won de korte rit in de namiddag.

  Vos wint de tijdrit en begint als leidster aan slotdag

  De individuele tijdrit in en rond Sint-Laureins was 10,1 kilometer lang.Over die afstand was Vos vier seconden sneller dan haar landgenote Moniek Tenniglo en zes seconden sneller dan de Australische Annette Edmondson.

  Ellen Van Loy was de beste Belgische met een 12e plaats op 30 seconden van Vos. Leidster Vos telt in de stand na drie ritten acht seconden voorsprong op de Britse Alice Barnes en een halve minuut op Edmondson. Van Loy volgt als dertiende op 1'05".

  Zondag wordt de vierde editie van de BeNe Ladies Tour afgesloten met een etappe in en rond Zelzate over 112,2 kilometer. Dan kennen we de opvolgster van Jolien D'hoore.

  Uitslag tijdrit:

  1. Marianne Vos (Ned) - 10,1km in 13"59'
  2. Moniek Tenniglo (Ned) - 4"
  3. Annette Edmondson (Aus) - 6" 
  12. Ellen Van Loy - 30"

  Stand na rit 3:

  1. Marianne Vos (Ned) - 6u 01'43"
  2. Alice Barnes (GBr) - 8"
  3. Annette Edmondson (Aus) - 30" 
  13. Ellen Van Loy - 55"

  Baker wint de korte namiddag etappe

  De tweede rit in de Ladies Tour startte en eindigde in Sint-Laureins. Onderweg moesten de rensters 98,3 kilometer afmalen. Ter hoogte van de eerste kasseizone, die van de Kloosterstraat, vormde zich een leidend trio met Annelies Dom, de Zweedse Sara Olsson en de Spaanse Gloria Rodriguez Sanchez.

  Na één ronde werden ze ingerekend. Daarna mocht Jessy Druyts met een handvol seconden even voor het peloton uitrijden. Dat was het sein voor Isabelle Beckers om het te proberen, maar zij werd nog voor de eerste rush, na 47 kilometer koers, opnieuw gegrepen.

  Net voor het ingaan van de slotronde muisde Kaat Hannes er vanonder. In het peloton was er op dat moment een valpartij, waardoor leidster Barnes even werd opgehouden. Maar tien kilometer voor het einde smolt alles opnieuw samen.

  In volle finale trok de Britse Elinor Barker ten aanval. Ze kon uit de greep van de groep blijven en haalde het zo licht afgescheiden.

   

  Uitslag rit 2:

  1. Elinor Barker (GBr) - 98km in 2u30'38"
  2. Marianne Vos (Ned) - op 1"
  3. Alacia Gonzalez (Spa) - allen zelfde tijd
  6. Kim De Baat
  10. Jessy Druyts 

  Stand na rit 2:

  01. Alice Barnes (GBr) 5u47'20"
  02. Marianne Vos (Ned) op 24"
  03. Annette Edmondson (Aus) 48"
  14. Kelly Druyts 58"