• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Ontroerend: honderden Ajax-fans zingen familie Nouri toe

  Honderden fans kwamen Appie en zijn familie een hart onder de riem steken.

  Donderdag kwam het slechte nieuws dat Ajax-talent Abdelhak Nouri nooit meer de oude zou worden. Uit de hele voetbalwereld komen steunbetuigingen, de fans van Ajax gingen nog een stap verder. Met zijn honderden waren ze afgezakt naar de woonplaats van "Appie", de roepnaam van de jongeling die vorige week een hartfalen kreeg, en zijn familie.

  Filmpje en foto's van eerbetoon:

  De oproep om af te zakken naar de wijk Geuzenveld in Amsterdam kwam van de F-side, de harde kern van Ajax. Ook enkele spelers woonden het eerbetoon bij, shirts met zijn nummer 34 waren alomtegenwoordig.

  De massa vormde een erehaag voor de ouders en familie van Appie, die met hun auto's passeerden. Die waren tot tranen toe geroerd.

  Het regent op sociale media ook steunberichten met de hashtag #StayStrongAppie. Het idee gaat op om De Toekomst, het opleidingscentrum van Ajax, naar hem te vernoemen. Burgemeester Eberhard van der Laan zegt dat "heel Amsterdam heel veel verdriet heeft".

  Steunbetuigingen van voetbalcollega's: