• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanmarcke vlamt 117 km/u bergaf, Pauwels gebruikt Bruce Springsteen als pepmiddel

  Video player inladen...
  0 / 0
  Karl Vannieuwkerke mocht gisteren Sep Vanmarcke en professor Bert Blocken aan zijn Vive le Vélo-tafel ontvangen. De uitzending gemist? Snuister hier dan eens door de leukste fragmenten.

  Sep Vanmarcke, de Zwitserse snelheidsduivel

  In de 13e rit van de Tour de France zagen we de favorieten in de wervelende bergrit naar Foix in een rotvaart naar beneden dalen. Sep Vanmarcke weet hoe het voelt. "In de Ronde van Zwitserland heb ik mijn record gebroken: 117 km/u. Dan mag je vooral niet te veel nadenken."

  Video player inladen...

  Pauwels: "Mijn ritueel? Elke ochtend naar Springsteen luisteren"

  Serge Pauwels kreeg voor de start van de 13e etappe bezoek van Sammy Neyrinck. Hoe bereidt onze landgenoot zich voor op zo'n pittige bergrit? "Mijn ritueel is om elke ochtend naar een optreden van Bruce Springsteen te luisteren. Dat pept me op."

  Video player inladen...

  Aru: "Mijn vader zat bij de tandarts toen ik geel pakte"

  Gele trui Fabio Aru schoof aan de tafel van Maarten Vangramberen aan. De goedlachse Italiaan noemt het gele kleinood om zijn schouders "het mooiste wat een profrenner kan overkomen". "Ik mocht ook al de leiderstrui dragen in de Giro en de Vuelta, maar in de Tour is het heel emotioneel."

  Maar zijn vader heeft het gloriemoment van zijn zoon gemist. "Hij zat bij de tandarts", vertelt Aru. "Toen hij zijn telefoon nam, had hij enorm veel berichtjes. Toen wist hij wel dat er iets was gebeurd."

  Video player inladen...

  Thomas Voeckler strikken voor een interview: geen sinecure!

  Thomas Voeckler is bezig aan zijn vijftiende en laatste Tour de France. Maar de Fransman beet krijgen voor een interview, op Quatorze Juillet dan nog, is niet zo eenvoudig. Dat mocht Maarten Vangramberen aan den lijve ondervinden.

  Video player inladen...

  Bekijk hier de volledige aflevering van Vive le Vélo

  Video player inladen...