• home
 • video
 • pas verschenen

  Serneels: "Onze kwaliteiten uitspelen tegen mindere punten van Denemarken"

  Ives Serneels en Aline Zeler op de persconferentie.

  0 / 0

  Ives Serneels en Aline Zeler op de persconferentie.

  Morgen is het eindelijk zover voor de Red Flames, dan kijken ze Denemarken in de ogen op het EK voetbal in Nederland. "We moeten durven te voetballen", zegt bondscoach Ives Serneels. We moeten aan Denemarken denken, maar niet enkel over Denemarken praten."

  De wedstrijd tegen Denemarken lijkt meteen een cruciale wedstrijd te worden. "Wij moeten niet winnen, de eerste wedstrijd is niet altijd bepalend voor plaatsing voor de volgende ronde", zegt Ives Serneels.

  Denemarken is een stugge ploeg. "Het woord "details" is veel gevallen. We zullen onze kwaliteiten proberen uit te spelen tegenover de mindere punten van Denemarken. Pernilla Harder is hun sterspeelster, maar ze spelen met 11 speelsters."

  "Het middenveld wordt cruciaal, als we daar de ruimtes kunnen afschermen voor hen. Wij kunnen een goeie organisatie neerzetten en snel uitbreken. We denken wel dat we hen kunnen pijn doen."

  "Zij mogen de bal hebben en wij scoren? Dat mag, maar ik hoop dat wij ook af en toe de bal zullen hebben. We moeten durven te voetballen. We moeten aan Denemarken denken, maar niet enkel over Denemarken praten."

  "Belangrijkste is om mijn ervaring over te brengen"

  Aline Zeler flankeerde bondscoach Ives Serneels op de persconferentie. "De sfeer in de groep is super en de zenuwen zijn onder controle", zegt de aanvoerster van de Red Flames.

  "Onze omkadering is top en dat helpt op dit niveau. Zo hebben we bijvoorbeeld een mental coach mee. We zijn er klaar voor en we willen tonen wat we in onze mars hebben."

  De 34-jarige Zeler speelt zondag haar 95e interland voor de Red Flames. "Ik ben niet bezig met dat aantal. Het belangrijkste is om mijn ervaring over te brengen op de jongere speelsters."