• home
 • video
 • pas verschenen

  De Gendt: "Mijn goede benen komen eraan, dat belooft voor de laatste week"

  De Gendt hield aan zijn onderneming de prijs voor de strijdlust over.

  Video player inladen...
  0 / 0
  Met een nieuwe prijs voor de strijdlust komt Thomas De Gendt stilaan op toerental. De vrijbuiter van Lotto-Soudal kleurde al voor de zesde keer in deze Tour de vlucht van de dag, maar had op meer gehoopt. "Ik had benen om te winnen."

  "Dit is een verloren kans. In de vlakke etappes gaan er maar weinig renners in de aanval, terwijl ik vandaag dan weer mindere collega's had in de vlucht van de dag."

  "Ik had een goed gevoel, maar mijn metgezellen vooraan waren blijkbaar moe op het einde. De bedoeling was om na de tussensprint vol door te rijden. Toen ik eraan begon, was het meteen 'ho maar' bij de rest. Jammer, want ik had echt sterke benen."

  "Het was ook spijtig dat Timo Roosen vooraan wegviel. Hij reed wél goed. Voeckler probeerde ik ook uit zijn kot te lokken. Hij zei dat hij niet kon overnemen, maar met hem weet je nooit. Helaas sprak hij de waarheid en zo stond ik er plots alleen voor."

  "Morgen mag er gerust eens iemand anders meespringen"

  "Het is opnieuw een verloren inspanning. Maar morgen komt er opnieuw een mooie dag. Ik reed alles bij elkaar al zes dagen in de aanval, dus er mag gerust ook iemand anders van de ploeg meespringen. We hebben meerdere aanvallers."

  "Ik heb echt alles op deze Tour gezet. De eerste week was lastig, maar ik voel mijn betere benen stilaan komen. Dat belooft eigenlijk wel voor de laatste week."