• home
 • video
 • pas verschenen

  Aru relativeert: "Ik zat gewoon te ver, er is niets verloren"

  Aru rijdt morgen opnieuw rond in zijn Italiaanse kampioenentrui.

  Geen nieuwe gele trui voor Fabio Aru. De Italiaan van Astana moest een flink gaatje laten op zijn concurrenten en verspeelt zo zijn leidershemd opnieuw aan Chris Froome. "Zoiets gebeurt in de koers."

  Slechts vijfhonderd meter had Chris Froome nodig om de gele trui opnieuw af te snoepen van Fabio Aru. De 27-jarige Italiaanse kampioen liet zich in de finale in slaap wiegen en keek zo na een breuk in het peloton plots tegen een verlies aan van 24 seconden tegenover Chris Froome.

  "Ik heb het slotheuveltje wat te ver achterin het groepje aangesneden. Bij het ingaan van de laatste halve kilometer ontstond plots een breukje. Ik heb nog geprobeerd om plaatsen goed te maken, maar ik zat gewoon te ver. Het was een zware inspanning, maar zoiets kan altijd gebeuren in de koers. Vandaag overkomt het mij, morgen misschien iemand anders."

  "Uiteraard had ik liever het geel behouden, maar er komt nog een zware week aan. Als ik zie wat er ons nog staat te wachten, dan is er niet zo verloren vandaag. Ik blijf mijn eigen weg in deze wedstrijd volgen. Het belangrijkste is om nu goed uit te rusten, want morgen wordt het opnieuw heel lastig. De rustdag zal maandag zeker gelegen komen."

  Ploegleider Martinelli: "Geel verliezen is geen drama"

  "We hadden niet verwacht om vandaag al de gele trui te verliezen, maar het is toch gebeurd. We gaan hier geen drama van maken. Het is misschien zelfs beter zo, aangezien de komende etappes moeilijk worden om te controleren."

  "Morgen blijven we waakzaam. Straks krijgen we nog de Alpen en dan is een kloof van 19 seconden speelbaar. In de bergen kan vanalles gebeuren."