• home
 • video
 • pas verschenen

  Zware dobbers voor Club Brugge en Oostende in Europese voorrondes, haalbare kaart voor Gent

  Drie Belgische clubs kennen hun Europese tegenstanders in de voorrondes.

  Video player inladen...
  Video player inladen...
  0 / 0

  Drie Belgische clubs kennen hun Europese tegenstanders in de voorrondes.

  Video player inladen...
  Video player inladen...
  In Nyon is geloot voor de derde voorronde van de Champions League en Europa League. Club Brugge, AA Gent en KV Oostende kennen hun tegenstanders. Het Turkse Başakşehir wordt de opponent van Club Brugge in de derde voorronde van de Champions League. KV Oostende lootte de grootste naam: Olympique Marseille. AA Gent speelt tegen de winnaar van het duel tussen Altach en Dinamo Brest.

  Club Brugge begint thuis tegen ambitieus Başakşehir

  Başakşehir eindigde vorig seizoen tweede in de Turkse competitie, net voor stadsgenoten Fenerbahçe en Galatasaray. Als verliezende finalist greep het ook net naast de Beker.

  De ambitieuze club uit Istanbul trok deze zomer onder meer Gaël Clichy van Manchester City en Eljero Elia van Feyenoord aan. Een andere bekende naam in de selectie is Emmanuel Adebayor.

  Europees heeft de club weinig ervaring. In het seizoen 2015-2016 sneuvelde Başakşehir in de eerste voorronde van de Europa League tegen AZ Alkmaar.

  Club ontloopt Nice, dat het tegen Ajax opneemt, maar had allicht liever AEK Athene, Young Boys Bern of Steaua Boekarest geloot. Club speelt de eerste wedstrijd thuis op 25 of 26 juli.

  Als Club wordt uitgeschakeld door Başakşehir zet het zijn Europese campagne verder in de play-offronde van de Europa League.

  KV Oostende ontmoet topclub Marseille, Gent moet naar Oostenrijk of Wit-Rusland

  KV Oostende was geen reekshoofd bij de loting voor de derde voorronde in de Europa League. De kustploeg wist dus op voorhand dat de kans op een moeilijke tegenstander groot was.

  En dat is het ook geworden. KVO moet op 27 juli naar Marseille. Een week later speelt het thuis tegen de nummer vijf in de Ligue 1 vorig seizoen.  

  Marseille bouwt na enkele mindere seizoenen opnieuw aan een topploeg. Het trok vorig seizoen al Dimitri Payet en Patrice Evra aan en voegde daar deze zomer onder meer Luiz Gustavo en verloren zoon Steve Mandanda aan toe.

  AA Gent speelt op 27 juli eerst thuis tegen de winnaar van het duel tussen Altach uit Oostenrijk en Dinamo Brest uit Wit-Rusland. De heenwedstrijd in Oostenrijk eindigde op 1-1. De terugmatch wordt op 20 juli gespeeld.

  Club-spelers worden niet echt warm van de loting