• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Kreupele Daniel Martin geraakt amper ploegbus op

  Martins val van enkele dagen geleden lijkt nog niet helemaal verteerd.

  Daniel Martin was vandaag weer in goeden doen. Op de Mur de Péguère dunde hij het groepje der favorieten eigenhandig uit. In de afdaling smeet hij zich volledig en dat leverde hem nog wat seconden tijdswinst op. Dat eiste evenwel zijn tol, zien we na de finish.

  Korte maar intense Pyreneeënrit

  Daniel Martin bewees vandaag dat hij goede benen had en maakte oorlog in de finale. Vooral zijn tempoversnelling op de laatste col, de Mur de Péguère, viel op. Toen Froome aanging, moest de Ier de rol lossen, om in de afdaling weer aan te sluiten. In de afdaling naar Foix ontbond hij voor een tweede keer zijn duivels.

  Zijn intense rit bekocht hij evenwel na de finish. Daar leek de kwieke Martin te zijn veranderd in een oude man. In de ploegbus stappen kostte hem plots wel erg veel moeite.

  Zijn tuimelperte van enkele dagen geleden - toen hij samen met Porte tegen de vlakte ging - blijkt dus nog niet helemaal verteerd.

  Zo energiek tijdens de rit, zo kreupel erna:

  "Tempo lag vandaag verschroeiend hoog"

  Hoe dan ook, Martin sloop vandaag wederom wat dichter bij zijn concurrenten. "Het was een ongelooflijke rit. Iedereen viel meteen aan en het tempo lag verschroeiend hoog. De renners zijn veel agressiever dit jaar en dat maakt de koers erg interessant. Op de laatste col wilde ik iedereen versmachten zodat niemand weg kon springen", aldus de Ier.

  "Ik voelde me een pak beter dan gisteren. Het gaat de goede richting uit maar ik ben nog steeds geen 100%. Aan de andere kant sta ik nu weer een stapje dichter bij het geel en dat stemt me blij. Hopelijk kan ik verder groeien en fysiek top zijn wanneer we de Alpen aanvatten", besluit Martin.

  Martin blikt hoopvol vooruit naar de komende dagen: