• home
 • video
 • pas verschenen

  Sneijder is een vrije speler na breuk met Galatasaray

  Wesley Sneijder speelde sinds 2013 bij Galatasaray.

  Wesley Sneijder moet op zoek naar een nieuwe club. De Nederlander heeft in onderling overleg met zijn club Galatasaray zijn contract, dat nog tot midden 2018 liep, ontbonden. De Oranje-speler ziet af van een vergoeding van 4,5 miljoen euro.

  Wesley Sneijder maakte in 2013 de overstap van Inter naar Turkije en speelde 4,5 jaar bij Galatasaray. Zijn contract liep nog tot eind volgend seizoen, maar de middenvelder neemt dus al een jaar eerder afscheid van de club.

  De Nederlander was nochtans erg graag gezien bij de supporters, maar het zou heel wat minder goed klikken met trainer Igo Tudor. Geruchten over een mogelijk vertrek van Sneijder gingen daarom al een tijdje de ronde.

  Maar in plaats van Sneijder te verkopen hebben de club en de speler nu besloten het contract gewoon te ontbinden. De 33-jarige Sneijder kan nu dus als vrije speler op zoek naar een nieuwe club.

  De kans dat dat een andere Turkse ploeg wordt, is wel erg klein. Galatasaray heeft immers laten vastleggen dat Sneijder 20 miljoen euro zou moeten betalen als hij in de komende drie jaar naar een andere club in Turkije verhuist.

  Sneijder verlaat Turkije met twee titels en drie bekers, maar ook met 4,5 miljoen euro te weinig. Om zijn contract te kunnen ontbinden zag hij immers af van de vergoeding die de club hem eigenlijk nog verschuldigd was.

  Sneijder was een publiekslieveling