• home
 • video
 • pas verschenen

  Serneels: "Zondag komt misschien te vroeg voor Van de Putte"

  De Red Flames trainden donderdag in Nederland.

  De Red Flames hebben donderdag een eerste keer getraind in Nederland in de aanloop naar het EK. "Ik was tevreden over de trainingsdag", zegt Ives Serneels, die nog met de blessure van Lorca Van de Putte worstelt. "Haar blessure is op 24 uur veel verbeterd."

  "Nog geen extra spanning in de lucht"

  De eerste volledige dag in Nederland heeft de koorts nog niet doen stijgen in het Belgische kamp. "We hebben goed getraind, de focus was goed en ik had niet het gevoel dat er extra spanning in de lucht hing", zegt bondscoach Ives Serneels.

  "We zijn woensdag aangekomen en hebben de tijd gehad om alles goed te verkennen. Donderdag hebben we een laatste fysieke inspanning gedaan en ik was tevreden over de trainingsdag."

  De zege tegen Rusland in de laatste oefenmatch heeft deugd gedaan. "We hadden ons al wat herpakt in Frankrijk, waar onze organisatie op punt stond. Tegen Rusland hebben we ons voetballend vermogen laten zien. We kunnen met vertrouwen uitkijken naar zondag."

  "Match van zondag komt misschien te vroeg voor Van de Putte"

  De oefenmatch tegen Rusland had ook een negatieve kant met de blessure van Lorca Van de Putte, die vandaag weer onderzocht werd. "Het positieve is dat er geen ernstige blessure aan het licht is gekomen. Ze kon donderdag al aquajoggen, maar we moeten de reactie afwachten."

  "De match van zondag tegen Denemarken komt misschien nog te vroeg, maar ik hoop dat ze wel fit geraakt tegen de tweede match", zegt Serneels. Intussen heeft reserve Sarah Wijnants (17) zich al bij de groep gevoegd in Nederland.

  "Ik wil niet op de feiten vooruit lopen, want de blessure van Lorca is op 24 uur al veel verbeterd. Als die evolutie zich doorzet, dan ziet het er goed uit." De Red Flames kunnen tot net voor de eerste match een wissel doorvoeren in de selectie, als er sprake is van een blessure.

  Lorca Van de Putte: ervaring in de verdediging

  Lorca Van de Putte is een vaste waarde bij de Red Flames. De 29-jarige linksachter verzamelde al 55 caps en speelt in het buitenland, bij Kristianstads in Zweden. Ze is bovendien de kamergenote van Tessa Wullaert.

  Zo werd Sarah Wijnants verwelkomd door de andere Flames: