• home
 • video
 • pas verschenen

  Landa: "Of ik sterker ben dan Froome? Ik denk het niet"

  Mikel Landa schoof vandaag op naar de 5e plaats in het klassement.

  Video player inladen...
  0 / 0
  Mikel Landa trok vandaag in de aanval samen met Contador. Hij bleef zijn kopman voor en sluipt nu naar de 5e plaats in het klassement. Een uitgekiend scenario of een folietje van de Spanjaard zelf? "Winnen met Froome is nog steeds het hoofddoel", klinkt het bij Landa.

  "Contador en ik werkten goed samen"

  Velen hadden Alberto Contador in de aanval verwacht vandaag, en zo geschiedde. Dat hij kompanie zou krijgen van Mikel Landa had niemand echter zien aankomen. Past het allemaal in het masterplan van Sky, of broedde Landa vandaag op een eigen plannetje? "Het doel is nog steeds om met Froome de Tour te winnen", reageert hij koel.

  "Ik zag Contador aangaan en dat is altijd een mooi wiel om te volgen. Een rit zoals vandaag is hem op het lijf geschreven, zeker met zijn explosiviteit. Ik sprong achter hem aan en we hebben goed samengewerkt", aldus Landa.

  De ritoverwinning ging uiteindelijk naar Warren Barguil, maar de escapade van Mikel Landa leverde hem wel de 5e plaats in het klassement op. "Ik heb even nagedacht over de gele trui, maar ik wist dat dat heel moeilijk ging worden."

  "Spijtig dat ik gisteren niet voor ritwinst kon gaan"

  Na de rit gisteren leek de renner van Sky wat teleurgesteld. "Ik vond het vooral spijtig dat ik gisteren niet voor de ritoverwinning kon gaan. Maar soms gaat de ploeg voor. Ons hoofddoel is en blijft om met Froome de gele trui te pakken. We staan nu dicht bij elkaar in het klassement, en dat geeft ons meer mogelijkheden om ons doel te bereiken."

  Zowel vandaag als gisteren kwam de Spanjaard als 1e Sky-renner binnen. Maakt hij aanspraak op een grotere rol binnen het team? "Ik denk niet dat ik sterker ben dan Froome. Hij heeft tenslotte de vorige 3 keer gewonnen en dat wil toch wat zeggen. Er komt nu een moeilijke week aan, maar de tijdrit geeft Froome wel de mogelijkheid om tijd te nemen op zijn concurrenten", besluit Landa.