• home
 • video
 • pas verschenen

  Kompany krijgt Kyle Walker naast zich in de City-verdediging

  Kyle Walker trekt het shirt van Manchester City aan.

  Manchester City heeft Kyle Walker weggekaapt bij Tottenham. De verdediger tekende bij de ploeg van Kompany en De Bruyne een overeenkomst voor vijf seizoenen. Volgens de Britse media zou City zo'n 57 miljoen euro betalen voor de Engelsman. Hij wordt zo de duurste verdediger ter wereld.

  Na acht jaar sluit Kyle Walker zijn hoofdstuk bij Tottenham af. De 27-jarige verdediger liet zich verleiden door Manchester City. Hij tekent er een contract voor vijf seizoenen. "Ik ben dolblij dat ik hier kan spelen", zei hij bij zijn voorstelling.

  "Pep Guardiola is een van de meest gerespecteerde trainers ter wereld. Ik denk dat hij van mij een betere speler kan maken." Walker zal bij Manchester City met het nummer 2 op zijn rug spelen.

  City heeft wel diep in de geldbuidel moeten tasten om Tottenham te overtuigen. De club van Kevin De Bruyne legde 57 miljoen euro op tafel. Walker is zo, samen met David Luiz van Chelsea, de duurste verdediger ter wereld.

  Manchester City had ook wel vers bloed nodig in de verdediging want Guardiola liet op het einde van vorig seizoen onder anderen Sagna en Zabaleta gaan. 

  Kyle Walker werd vandaag voorgesteld: