• home
 • video
 • pas verschenen

  Kevin en Jonathan Borlée hebben eindelijk hun WK-ticket te pakken

  Kevin en Jonathan Borlée mogen naar het WK.

  Kevin en Jonathan Borlée hebben hun WK-ticket op zak. Op een meeting in Madrid doken ze eindelijk onder de WK-limiet. Kevin liep bovendien voor het eerst sinds lang nog eens onder de 45 seconden.

  Op 5 augustus gaat het WK atletiek van start. De tweelingbroers Borlée hadden van dat kampioenschap hun hoofddoel gemaakt, maar ze waren er tot nu toe nog niet in geslaagd de limiet van 45"33 te lopen. Dat moest ten laatste op 23 juli gebeuren en dus begon de tijd te dringen.

  Op de World Challenge in Madrid was het nu uiteindelijk, een week voor de uiterste datum, wel prijs. Kevin Borlée won de B-reeks op de 400 meter in 44"79, Jonathan werd tweede in 45"09. Allebei liepen ze dus ruim onder de limiet.

  Op de baan in Madrid, die zo'n 600 meter boven zeeniveau ligt, dook Kevin dus ook onder de grens van de 45 seconden. Iets wat hem in de voorbije twee seizoenen niet meer gelukt was. Ook voor Jonathan Borlée is dit zijn beste tijd sinds 2015.

  Belgen die geplaatst zijn voor het WK:

  • Bashir Abdi (5.000m)
  • Ismaël Debjani (1.500m)
  • Abdelhadi El Hachimi (marathon)
  • Philip Milanov (discuswerpen)
  • Nafissatou Thiam (zevenkamp en hoogspringen)
  • Thomas Van der Plaetsen (tienkamp)
  • Anne Zagré (100m horden)
  • Jonathan Borlée (400m)
  • Kevin Borlée (400m)