• home
 • video
 • pas verschenen

  Het circus rond Mayweather en McGregor landt in New York en wint aan venijn

  Mayweather beet bitser van zich af dan op de eerste persconferenties.

  Video player inladen...
  0 / 0
  De derde van vier persconferenties van Floyd Mayweather en Conor McGregor is uitgedraaid op een rondje gif spuiten. Zo houden de twee kemphanen zichzelf en hun financiële belangen in het middelpunt van de belangstelling.

  Mayweather en McGregor geven deze week vier persconferenties op evenveel dagen om hun bokswedstrijd op 26 augustus te promoten. Donderdag was het na Los Angeles en Toronto de beurt aan New York. 

  McGregor had de strakke maatpakken die hij droeg op de eerste twee ontmoetingen ingeruild voor een psychedelisch broek en een opvallende mantel. Maar nog opvallender was de toon die de twee kemphanen aansloegen.

  Bij de eerste twee ontmoetingen hadden ze zich vooral beperkt tot enkele speldenprikken. Nu zat er duidelijk meer venijn in hun woorden.

  McGregor had de eerste twee persconferenties het verbale overwicht en slingerde zijn tegenstander opnieuw verwijten naar het hoofd over belastingontduiking, noemde Mayweather consequent "boy" en had een cd van Jay Z mee.

  Mayweather keek ondertussen ongeïnteresseerd op zijn smartphone en trok enkele selfies. Daarna ging hij in de tegenaanval. "Hij heeft niet een keer opgegeven, niet twee keer, maar drie keer", zei Mayweather.

  Een verwijzing naar de drie nederlagen die McGregor leed als MMA-vechter. Daartegenover staan de 49 zeges en 0 nederlagen van Mayweather als bokser.

  McGregor geniet van rol van underdog

  De ervaren en technisch begaafde Mayweather wordt algemeen beschouwd als de favoriet tegen McGregor, die zijn debuut maakt als professionele bokser eind augustus. Maar de rol van underdog zit McGregor als gegoten.

  Hij verwees naar zijn wereldtitel in de MMA in 2015, toen hij underdog was tegen Jose Aldo. "Mensen zeiden hetzelfde dan wat ze nu zeggen. Mensen zeiden dat ik geen kans had. De Ier zal neergaan, hij heeft geen enkele hoop. Het kostte me 13 seconden om te winnen."

  Morgen landt het circus in Londen voor de vierde en laatste persconferentie. 

  Enkele momenten uit de persconferentie in New York: