• home
 • video
 • pas verschenen

  Franse ex-international Malouda komt Frans-Guyana duur te staan

  Malouda was zelfs aanvoerder van Frans-Guyana.

  Kent u Florent Malouda nog? De ex-voetballer van onder meer Lyon en Chelsea heeft zichzelf en Frans-Guyana in de problemen gebracht. Malouda speelde met Frans-Guyana op de Gold Cup, maar dat was buiten de FIFA-reglementen gerekend.

  Malouda werd geboren in Frans-Guyana en speelde op de Gold Cup voor zijn geboorteland tegen Honduras. Maar de 37-jarige Malouda speelde in het verleden tachtig keer voor de Franse nationale ploegen en overtrad zo het FIFA-reglement.

  Als straf verliest Frans-Guyana het duel tegen Honduras, dat op 0-0 was geëindigd, met 3-0. Daarbovenop moet het een boete betalen. De hoogte van de boete is niet bekendgemaakt. Malouda wordt op zijn beurt voor twee wedstrijden geschorst.

  Frans Guyana is aangesloten bij de CONCACAF (de Noord- en Centraal-Amerikaanse voetbalbond ), maar niet bij de FIFA. Daarom zag Malouda geen graten in zijn deelname met Frans-Guyana.

  Maar het toernooi wordt onder de vlag van de FIFA gespeeld. De CONCACAF had voor het toernooi al aangegeven de FIFA-regels te hanteren.