• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Hecke gaat opnieuw in Italië volleyballen

  Van Hecke is een sleutelspeelster bij de Yellow Tigers.

  Lise Van Hecke heeft een contract getekend bij Pesaro in Italië. De sterkhoudster van de Yellow Tigers stapt over van Besiktas. Na Urbino en Piacenza is Pesaro de derde Italiaanse ploeg voor Van Hecke.

  Van Hecke won in haar carrière al heel wat in Italië. Met Piacenza pakte ze in 2014 de dubbel titel-beker. Een jaar later trok ze naar Brazilië, vorig seizoen was ze actief in Turkije bij Besiktas.

  Maar nu kiest ze opnieuw voor de Italiaanse competitie: bij Pesaro komt ze bij een nieuwkomer in de Serie A1 terecht. Van Hecke moet de club uit Oost-Italië op het hoogste niveau laten meedraaien.

  "Ik ben heel blij om terug in Italië te zijn", zei Van Hecke. "De competitie is heel evenwichtig, maar ik hoop Pesaro toch aan de plaats te helpen die het verdient. Ik kan niet wachten om aan de slag te gaan."

  Ook coach Matteo Bertini is tevreden over de nieuwe aanwinst. "Ze heeft altijd indruk op me gemaakt, niet alleen vanuit technisch oogpunt, maar ook haar karakter. Haar offensieve vaardigheden zullen ons goed van pas komen."

  De mededeling van Pesaro op Twitter: