Ga naar de inhoud

Uran bestraft voor verboden bevoorrading, Bardet ontsnapt

 do 13 juli 2017 19:30
Uran volgt nu op 55 seconden van Aru.
Rigoberto Uran heeft een tijdstraf van 20 seconden gekregen, omdat hij zich in de laatste 10 kilometer nog liet bevoorraden. Romain Bardet deed exact hetzelfde, maar de Fransman komt er vreemd genoeg mee weg.

Uran heeft zich op de Peyresourde in de laatste 10 kilometer nog bevoorraad en dat is verboden. De Cannondale-renner, vandaag 2e op 2 seconden van Bardet, krijgt daarom een tijdstraf van 20 seconden.

Ook George Bennett en Serge Pauwels begingen dezelfde fout en krijgen op hun beurt 20 seconden aan hun broek.

Dat ook Romain Bardet op iets meer dan 6 kilometer van de finish nog een drinkbus aannam van een toeschouwer, is de wedstrijdjury kennelijk ontgaan.

Bij Cannondale kunnen ze er alvast niet mee lachen. "We aanvaarden de straf voor Uran, maar Bardet deed exact hetzelfde en verdient dus dezelfde straf" tweette Cannondale-ploegleider Jonathan Vaughters.

In het klassement moeten Uran en Bennett dus wat terrein prijsgeven. Uran is nu 4e op 55 seconden van Aru. Bennett is 9e op 4'24".

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Bekijk hier de fase waar Bardet en Bennett drank aannemen:

Uran tankt bij op de top van de Peyresourde: