• home
 • video
 • pas verschenen

  Januzaj bij Real Sociedad: "Mo Farah heeft me veel geholpen"

  Adnan Januzaj poseert met het truitje van Real Sociedad.

  Adnan Januzaj heeft zijn eerste dag in het shirt van Real Sociedad achter de rug. Onze landgenoot werd voorgesteld en werkte zijn eerste training af. "We hopen Adnan de continuïteit te bieden die hij de laatste jaren bij diverse grote clubs heeft gemist."

  "Mo Farah heeft me geholpen op fysiek en mentaal vlak"

  Adnan Januzaj heeft met Real Sociedad een keuze gemaakt voor een nieuwe kans in een nieuwe competitie. "Ik heb voor deze club gekozen, omdat ik houd van voetbal en omdat deze club altijd in mij geloofd heeft."

  "Ik ben blij dat ik hier ben en ik hoop de ploeg te helpen om al zijn doelen te bereiken. Ik wou meer speeltijd en ik ben ook fan van het soort voetbal dat Real Sociedad speelt."

  Januzaj werkte vandaag al zijn eerste training af. "Maar fysiek ben ik nog geen honderd procent." Om zich klaar te stomen voor het nieuwe seizoen kreeg Januzaj steun uit onverwachte hoek.

  "Ik heb met Mo Farah getraind. Hij heeft me veel geholpen op fysiek én mentaal vlak. We hebben veel gesprekken gehad. We kennen elkaar goed, hij is een goeie vriend van mij", zegt Januzaj over de viervoudige olympische kampioen hardlopen.

  "Hopen Adnan te helpen maximum uit zijn potentieel te halen"

  Januzaj hoopt in San Sebastian zijn carrière weer op de rails te krijgen. Dat is ook het doel van Real Sociedad. "We hopen hem de continuïteit te bieden die hij de laatste jaren bij diverse grote clubs voor verschillende redenen heeft gemist", zegt sportief directeur Loren Juarros.

  Die Juarros loopt hoog op met de kwaliteiten van onze landgenoot. "Wij hebben slimme, creatieve spelers nodig die beslissend zijn in de zone van de waarheid. Adnan is ook heel polyvalent en daarom hebben we voor hem gekozen. Hij is een meerwaarde voor onze ploeg en we hopen om hem te helpen het maximum uit zijn potentieel te halen."

  Januzaj: "Proberen om Europa League te winnen met Sociedad"

  Voorstelling, kennismaking met ploegmaats en eerste training

  De persconferentie met Januzaj