• home
 • video
 • pas verschenen

  Foket tekent ondanks hartoperatie contractverlenging bij Gent tot 2019

  Thomas Foket tekent nu toch een contractverlenging bij AA Gent.

  Video player inladen...
  0 / 0
  Thomas Foket, die momenteel herstelt na een hartoperatie, heeft zijn contract bij AA Gent verlengd tot 2019. Dat had hij eerder geweigerd toen hij rekende op een overstap naar Italië. De club blijft zijn salaris ook betalen tijdens zijn lange revalidatie. "We willen laten zien dat we hem niet laten vallen, integendeel", vertelt Ivan De Witte.

  Foket werd vanmiddag geopereerd aan zijn hart. Tijdens medische testen bij Atalanta kwamen er onregelmatigheden aan het licht. De transfer sprong daardoor af, maar AA Gent laat de Rode Duivel niet vallen.

  Hij had sowieso nog een contract tot 2018 bij de club. AA Gent blijft het komende seizoen dus zijn salaris onverminderd betalen, ook tijdens de maanden dat de verdediger out is.

  Bovendien zette Foket nu toch ook zijn handtekening onder een contractverlenging tot 2019. Dat had hij eerder nog geweigerd omdat hij in Italië een beter contract kon tekenen.

  "Ik heb Thomas Foket gisteren gezien", zegt Louwagie. "Hij was heel blij met deze verlenging. We zijn ervan overtuigd dat hij snel terug zal zijn."

  "Er wordt gezegd dat hij een halfjaar out is, maar dat betekent dat hij het andere halfjaar dus wel kan spelen. Als we hem tijdens de play-offs op zijn topniveau kunnen gebruiken, zullen we heel tevreden zijn."

  De Witte: "Ik stond erop dat zijn contract verlengd zou worden"

  Voorzitter Ivan De Witte heeft geen seconde getwijfeld om Thomas Foket een nieuw en verbeterd contract aan te bieden. "Ik stond erop", vertelde hij. "Wat er met Foket gebeurd is, kwam heel onverwacht. Dat moet voor hem een enorme klap geweest zijn."

  "Ik vond dat we een speler die ons zoveel heeft bijgebracht, denk maar aan de Champions League, in de armen moesten sluiten. We moeten hem alle zorg geven die hij nodig heeft. Hij krijgt alle tijd om te herstellen. We zullen hem ook zijn volledige salaris blijven uitbetalen."

  "Hij krijgt ook een contractverlenging, aan betere voorwaarden. Zo willen we laten zien dat we hem niet laten vallen, integendeel. We willen hem ook naar de toekomst toe zekerheid geven. Van al het nieuws in de aanloop naar het nieuwe seizoen, was dit voor mij het belangrijkst. Dit ligt me erg na aan het hart."