• home
 • video
 • pas verschenen

  Ceulemans (80): "Het geheim? Veel roken, veel drinken en veel seks"

  Ceulemans werd gisteren 80 jaar.

  Biljartlegende Raymond Ceulemans blies gisteren 80 kaarsjes uit. Sporza was erbij op het verjaardagsfeestje en stelde vast dat de 35-voudige wereldkampioen nog altijd rad van tong is. "Ik zou één van de mannen uit de top 16 van de wereld nog altijd kunnen verslaan."

  Wijnkoeler als cadeau

  Ceulemans is een levende legende in de biljartsport. Hij werd als enige biljarter Sportman van het Jaar in België (1978) en eindigde in 2005 op de 52e plaats in de verkiezing van de Grootste Belg. "Mister 100" - naar het aantal titels dat hij in zijn carrière won - kreeg voor zijn verjaardag een grote wijnkoeler cadeau en daar is hij maar wat tevreden mee.

  "Ik drink al eens graag een wijntje", klinkt het. "Maar niet te veel. Tot mijn 40e dronk ik nooit wijn, maar ondertussen heb ik mijn schade meer dan ingehaald. Ik heb zelfs een voorsprong genomen, maar doe nooit gekke dingen."

  "Ik kan spelers uit de top 16 nog altijd verslaan"

  Wat is het geheim van Ceulemans? "Veel roken, veel drinken en veel seks. Dat is het beste wat er is. Er is niets beters dan dat. Toen ik 19 jaar was en in het leger zat, dacht ik altijd: "Wie wordt nu 80 jaar oud? Dat word ik nooit. Kijk nu. Zo snel kan het gaan."

  "Ik hoop nog een hele tijd mee te gaan en dat het zo mag blijven zoals het nu is. Zowel mentaal als fysiek. Meer vraag ik niet", dixit Ceulemans, die nog altijd vol liefde over zijn sport praat.

  "Driebanden is sport, kunst en cultuur. Sport in de eerste plaats, kunst omdat het niet voor iedereen weggelegd is en cultuur. Dat is duidelijk. Ik blijf erbij. Ik zou trouwens nog één van die mannen uit de top 16 kunnen kloppen. Vroeger 9 keer op de 10, nu nog 1 op 10."

  Sporza ging op bezoek bij Ceulemans:

  Video player inladen...