• home
 • video
 • pas verschenen

  Brailsford: "Belgen bij Sky? Dat zouden we graag willen"

  0 / 0
  Het Tour-peloton trekt vandaag de Pyreneeën in. "Als we de kloof kunnen vergroten, zullen we dat nietlaten", zegt Dave Brailsford, manager van het Team Sky van leider Chris Froome.

  De gele trui is al sinds de eerste rit in het bezit van Sky, eerst met Geraint Thomas en nu Chris Froome. "Dat is een goed scenario voor ons, we hebben niet te klagen", lacht Dave Brailsford voor de camera van Sporza.

  "Nu komen de lastige ritten er wel aan. We hebben een mooie, maar kleine bonus. Als we de kloof kunnen uitdiepen, zullen we dat niet laten. We zullen zien hoe de koers verloopt. We moeten vooral kalm blijven en de juiste beslissingen nemen. Het collectieve is de kracht van onze ploeg."

  Hoe zit het met het vormpeil van Chris Froome? "Ik denk dat hij tegen zijn topvorm aanzit. Hij oogt fris en dat is belangrijk met het oog op wat nog komt. Hij wil deze vorm aanhouden tot het einde van het seizoen, want hij mikt ook op de Vuelta."

  Sky denkt aan Belgen

  Serge Pauwels was de laatste Belg die bij Sky reed. Mikken de Britten in de toekomst nog op een of meerdere Belgen? "We zouden er wel Belgen bij willen", verklapt Brailsford. "Zij weten wat koersen inhoudt."

  "In het voorjaar is het goed om Belgen te hebben. Zij hebben een enorme parcourskennis en veel ervaring. We hebben wel enkele jongens op het oog, maar er is nog niks getekend."