• home
 • video
 • pas verschenen

  Ajax brengt slecht nieuws over Nouri: "Ernstige en blijvende hersenschade"

  Abdelhak Nouri werd vorige week gereanimeerd tijdens een oefenduel.

  De gezondheidstoestand van Abdelhak Nouri (20) is niet goed. De Ajax-speler die vorige week in elkaar zakte in een oefenmatch, heeft ernstige en blijvende hersenschade. De Nederlandse topclub maakte het nieuws vanmiddag bekend.

  De voorbije dagen was er nog voorzichtig optimisme omtrent de gezondheidstoestand van Abdelhak Nouri, maar vandaag kwam de klap. "Een groot deel van zijn hersenen functioneert niet meer en de kans op herstel is nihil", laat Ajax weten.

  Algemeen directeur Edwin van der Sar: "Dit is het slechtst denkbare bericht. Het is verschrikkelijk. We voelen enorm mee met zijn familie. Voor hen is dit leed niet te beschrijven."

  "We wisten dat we rekening moesten houden met dit scenario, maar toch is de klap ook bij Ajax keihard aangekomen. Abdelhak is zo'n groot talent, maar helaas zullen we nooit weten hoe ver zijn ster gereikt zou hebben."

  Tweet van Ajax: