• home
 • video
 • pas verschenen

  "Chris had gewoon de benen niet, de anderen waren sterker"

  Froome volgt in het klassement nu op 6 seconden van Aru.

  0 / 0
  Chris Froome die op het einde de rol moet lossen en het geel verliest, van een verrassing gesproken. Ook voor Servais Knaven, ploegleider bij Team Sky. "We hadden alles onder controle tot de laatste 400 meter."

  Bij Team Sky draaiden ze niet rond de pot na de teleurstellende prestatie van Chris Froome. "Hij had gewoon de benen niet en de anderen waren beter. Onderweg is alles goed verlopen, de ploeg was heel sterk tot de laatste kilometer. Chris moet gewoon erkennen dat de anderen vandaag net iets sterker waren", zegt ploegleider Servais Knaven.

  Het afhaken van Froome was verrassend, al hadden ze er bij Team Sky ergens ook rekening mee gehouden. "Je weet dat alles mogelijk is en iedereen erg aan elkaar gewaagd is dit jaar. Op zo'n specifieke aankomst, verlies je dan zo 20 seconden."

  "We hadden alles onder controle tot de laatste 400 meter. Als je leeg bent en de benen niet hebt die de anderen wel hebben en je wil ze bijhouden, dan blaas je jezelf zo op."

  Froome betaalde z'n minder moment meteen cash, de gele trui zit morgen om de schouders van Fabio Aru. "Of dat een voordeel of een nadeel is, weet je nooit . Dat zal uiteindelijk misschien wel niet zo heel veel verschil maken. We gaan proberen om morgen weer koers te maken. We zitten in een andere situatie. Het kan ook weer iets anders openen."

  Froome: "Geen excuses, ik kon het niet afmaken"

  Het doel was om de gele trui niet meer af te staan tot in Parijs, maar dat plan ligt na vandaag aan diggelen voor Chris Froome. "Het was een zware dag voor mij in de finale. M'n ploegmaats hebben het wel geweldig gedaan vandaag", zei de Brit.

  "Maar op het einde had ik de benen niet om het af te maken, zo eenvoudig is het. Er zijn geen excuses. Het was een moordende klim, het was heel hard. Proficiat aan Bardet voor z'n ritzege en aan Aru voor z'n gele trui. Het is echt koers nu."