• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Acker is opnieuw nummer 1 van de wereld

  Evi Van Acker lost Marit Bouwmeester af bovenaan de ranglijst.

  Evi Van Acker mag zich opnieuw de beste zeilster ter wereld in de Laser Radial-klasse noemen. Door haar winst vorige maand in de Wereldbekerfinale in Santander klimt onze landgenote van 3 naar 1 op de ranglijst. Emma Plasschaert is derde.

  Van Acker won vorige maand de Wereldbekerfinale in Santander, nadat ze eerder dit seizoen de beste was op de WB-manche in Hyères en zilver pakte in Miami. De 31-jarige Belgische klimt zo van plaats drie naar plaats een.

  Ze lost bovenaan de ranglijst de Nederlandse Marit Bouwmeester af, die naar positie 10 tuimelt. Met 931 punten leidt Evi Van Acker nu voor de Française Mathilde de Kerangat (887 ptn).

  Emma Plasschaert (875 ptn) klimt van plaats 4 naar plaats 3. Maité Carlier staat op de nieuwe ranking 22e (-3).